Bij het zonnepark komen insectenhotels
Bij het zonnepark komen insectenhotels Mieke Franken

Nieuwe hangplek voor insecten bij Zonnepark Houten

9 juni 2021 om 11:12 Natuur en milieu

HOUTEN Lieveheersbeestjes, vlinders, hommels, kevers, metselbijen, galvliegen en nog veel meer kleine vrienden krijgen onderdak bij Zonnepark Houten aan het Oostrumsdijkje. De opdrachtgever van het park heeft contact gezocht met de makers van de KrachtFabriek en deze gaan de komende maanden aan de slag om drie grote insectenhotels te maken waar de beestjes lekker kunnen hangen.

De houten insectenhotels komen te staan aan de rand van het zonneveld, midden in het groene buitengebied en de bloeiende bermen die mede door de komst van het zonnepark gerealiseerd konden worden. Dit is een prima plek voor de hotels omdat insecten veel van bloemen, geuren en kleuren houden. Met het plaatsen van deze hotels wordt de biodiversiteit rondom het zonneveld gestimuleerd en versterkt. In deze hotels kunnen de insecten schuilen en vinden ze een veilig plekje voor hun eieren. Met de hotels helpen we onder andere de wilde bijen die net als heel veel andere insecten erg bedreigd worden. Wilde bijen steken niet en helpen de natuur met de bestuiving van bloemen en planten, waardoor er vruchten aan groeien.

Komende maanden gaan de makers van de KrachtFabriek aan de slag. De gemeente helpt hierbij door het aanleveren van snoeiafval voor de inhoud van de hotels. De deelnemers van Uitwerking helpen bij het opmaak maken van het snoeiafval en het boren van de gaatjes waar de insecten in kunnen nestelen.

Mocht u als inwoner ook mee willen helpen of snoeiafval willen aanleveren kom dan in contact met De Krachtfabriek. Ze zijn te vinden op de Dijkhoeve 1 in Houten. Het best zijn zij via mail te bereiken op info@dekrachtfabriek.nu

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie