De boompjes zijn nog klein.
De boompjes zijn nog klein. Christel Postma

Ruil tuintegels voor gratis boompjes

2 maart 2024 om 12:00 Natuur en milieu

Er zijn verschillende soorten: haagbeuk, rode kornoelje, brem, kardinaalsmuts, vuilboom, rode kamperfoelie, sleedoorn, zwarte bes, aalbes, kruisbes en krentenboom. Denk van tevoren alvast na welke boompjes het beste in uw tuin passen of laat u ter plekke adviseren door vrijwilligers van Houtense BIJzaken. U mag maximaal vijf boompjes meenemen. De boompjes zijn nog klein. U kunt ze prima op de fiets meenemen.

HOUTEN Zaterdag 23 maart deelt Houtense BIJzaken tussen 10.00 en 14.00 uur gratis boompjes uit op ’t Rond. Ze doen dit om de biodiversiteit in Houten te vergroten. Daarnaast zorgt meer groen voor minder hitte en betere afvoer van regenwater. Ruil daarom gewipte tuintegels om voor een paar van deze boompjes. 

Wip een paar tegels uit uw tuin en poot een of meerdere boompjes. Het is leuk als u een foto meeneemt van de plek waar u de boompjes gaat poten. Wilt u tegels die u heeft gewipt kwijt? In de buurt van ’t Rond staat een big bag. Daar kunt u de tegels kwijt. Heeft u uw tuin al ontsteend en nog plek voor boompjes? Dan bent u ook van harte welkom.

NK TEGELWIPPEN

Het NK Tegelwippen start 21 maart. Houten doet dit jaar voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen. Het NK Tegelwippen is een wedstrijd waarin heel Nederland steen vervangt door groen. Houten doet ook mee. Vergeet daarom niet de gewipte tegels aan te melden bij Meedoen - NK Tegelwippen (nk-tegelwippen.nl). Alle tegels tellen mee en Houten wil graag hoog eindigen dit jaar.

advertentie
advertentie