Kaj is trots op zijn boek en op zijn medaille
Kaj is trots op zijn boek en op zijn medaille Irene van Valen

Kaj verwezenlijkte zijn dromen: hij liep een marathon en schreef een gedichtenbundel

15 oktober 2021 om 10:24 Mensen

HOUTEN Twee keer eerder spraken we Kaj van Diemen (26) over zijn droom om een Marathon te lopen en om aandacht te vragen voor Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Daarnaast startte hij een crowdfunding voor de Edwin van der Sar foundation. Tijdens de coronacrisis ontdekte hij dat hij graag gedichten schreef over de dilemma’s en trauma’s ten gevolg van NAH. Een nieuwe wens ontstond: deze gedichten te bundelen in een boek.

Irene van Valen

Op 26 september liep Kaj de Marathon van Berlijn uit in 3 uur en 56 minuten en haalde een bedrag op van €1885,-. ,,Dit geld gaat naar mensen die hersenletsel op liepen en via sport en spel in een nieuw werktraject komen. Het voorbereiden voor de marathon was intensief en leuk. Veel mensen vinden de rustweek voor de marathon het zwaarst. Maar ik vond de weken erna enorm zwaar”, zei Kaj. Zijn lichaam moest herstellen van de uitputtingsslag die het had geleverd. ,,Na twee dagen kon ik wel weer wandelen, maar dwangstoornissen en depressie staken de kop weer op. Dat valt hem zwaar. Dankzij hulphond Zingo vindt Kaj zichzelf terug.

DROOM Thema’s als depressie, dwangstoornissen, de zoektocht naar wie hij is en wat hij wil, komen terug in zijn gedichtenbundel ‘Spaghetti hersenen’ die vanaf 15 oktober bij Uitgeverij Boekscout te koop is. ,,Dat ik mezelf auteur mag noemen vind ik leuk. In mijn boek schrijf ik over de dilemma’s en trauma’s die ik heb ten gevolge van NAH. Door het schrijven verwerkte ik mijn zwaarmoedige gedachten.” Kaj hoopt met zijn bundel mensen kracht en moed te geven, want hij droomde van de marathon en zette ondanks zijn beperkingen door. Hij droomde van een boek en heeft die nu in handen. ,,Dat beide zijn gelukt maken me trots. Als ik dit kan, kunnen anderen ook hun dromen verwezenlijken.” Het bemoedigt Kaj om opnieuw te dromen van een marathon en een tweede bundel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie