Echtpaar de Hertog pakt het kado uit dat burgemeester Isabella heeft meegenomen
Echtpaar de Hertog pakt het kado uit dat burgemeester Isabella heeft meegenomen Jeannemieke de Hertog

Siem en Adrie de Hertog – van Wijk 60 jaar getrouwd

18 mei 2021 om 13:25 Mensen

HOUTEN 16 mei 1961 hebben zij elkaar het ja woord gegeven. Na 5 jaar verkering zijn ze getrouwd. Ze zijn gaan wonen aan de Waalseweg 74, in Tull en ’t Waal, op de boerderij waar Siem (87 jaar) opgegroeid is. Adrie (84 jaar) is opgegroeid op een boerderij in Jutphaas. Op de boerderij was het altijd hard werken en dat hebben ze samen ook altijd gedaan. Ze hebben de boerderij flink uitgebreid naar honderd melkkoeien, varkens, kippen, schapen. Opa de Hertog, de vader van Siem, zei altijd: ,,Nooit op één paard wedden, jongen! Is de melkprijs laag dan heb je nog inkomsten van de mestvarkens, kippen of de kaas.”  Adrie heeft jarenlang  zelf kaas gemaakt van de melk. Kaas en eieren waren voor de verkoop.

Het echtpaar kreeg vier kinderen: 1 zoon en 3 dochters. Ze hebben 9 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen.

Tot september 2018 hebben ze altijd in Tull en ‘t Waal gewoond. Ze wonen nu al bijna weer 3 jaar in een appartement in Houten, met heel veel plezier. ,,Het blijft in de gemeente”, lacht Siem. Hij heeft nu alle tijd om lekker te fietsen, te lezen en hij maait nog graag de tuin bij de boerderij! Adrie gaat dan vaak mee om lekker te tuinieren. ,,Daar hoef je niet voor op vakantie, dit is toch ontspanning!”

Zondag 16 mei heeft het echtpaar helaas geen feest kunnen geven door de coronamaatregelen. Ze hadden dit feest zo graag groots willen vieren. Wel zijn ze met alle kinderen, klein- en achterkleinkinderen naar de kerk geweest. Na de viering hebben ze daar een mooi moment gehad met elkaar onder het genot van koffie en gebak. ,,We hebben zoveel kaarten, bloemen en felicitaties gehad, zelfs een brief van de koning!”

Burgemeester Isabella heeft op maandag 17 mei een bezoek gebracht bij het echtpaar. Hij had een mooi cadeau een schilderij van Houten, het Plein, bij het oude dorp voor ze meegenomen. Siem en Adrie hebben genoten van het bezoek van de burgemeester. De burgemeester beloofde het echtpaar om over 5 jaar weer op bezoek te komen! Wat een fantastisch vooruitzicht ….

En het geheim om al zolang getrouwd te zijn? Siem lacht en zegt ,,Geven en nemen”. Adrie vult aan: ,,Met elkaar praten, doet men tegenwoordig veel te weinig.”

Echtpaar de Hertog met in het midden burgemeester Isabella
Het kado van de burgemeester
advertentie
advertentie