Van der Lingen verrast Daan met een cadeau
Van der Lingen verrast Daan met een cadeau Irene van Valen

Houtense ondernemer gaat voor een bijzonder kerstgebaar

14 december 2020 om 11:21 Mensen

HOUTEN Vanuit de gedachte dat hij het goed heeft en graag een ander iets gunt, ontstond bij Sterpoelier van der Lingen het idee om een kind een kerstcadeau te geven. Hij wist alleen niet zo goed waar hij dat kind kon vinden. Hij vroeg een vaste en betrokken klant naar ideeën hoe hij dit het beste aan kon pakken.

door Irene van Valen

Een idee was hierin hulp te zoeken bij de Voedselbank. ,,Goed idee, daar heb ik al contact mee”, reageerde Van der Lingen. ,,Ik geef sinds zo’n jaar of tien kippen voor in hun kerstpakketten. Dit jaar zijn dat er 50.” Gedurende het jaar vinden beide partijen elkaar vaker, want soms bestelt de voedselbank kip nadat zij een gift ontvingen. ,,Ik doe er dan graag wat extra’s bij. Ik kan het missen.”

AANDOENLIJK Wat Van der Lingen niet verwachte, is dat het kind dat hij kon verrassen een jongen van acht is die een paar keer per week bij hem langskomt. Zijn moeder Iris wil uit angst voor pesterijen de naam van haar zoon geheim houden. Daarom gebruiken we de pseudoniem Daan. De band tussen Van der Lingen en Daan ontstond vorig jaar. Daan vertelde niet mee te doen aan de Avondvierdaagse en kreeg daarom niets. ,,Dat vond ik zo zielig. Ik kocht een chocolade medaille voor hem. Hij was er zo blij mee en komt sindsdien regelmatig de zaak binnenrijden op zijn step. Ik heb Daan in mijn hart gesloten en wens hem altijd succes op school”, vertelt Van der Lingen. Iris vult aan: ,,Als we door het centrum lopen is Daan maar zo weg. In het begin vroeg ik me af waar hij was; nu weet ik dat hij bij de kipboer is.”

EMOTIONEEL Een week of twee geleden vroeg Van der Lingen aan Iris of zij misschien iemand kende die het niet zo breed had. Waarop zij erkende zelf de eindjes aan elkaar te moeten knopen en zelfs een tijd afhankelijk was van de Voedselbank. Gelukkig heeft ze nu werk. Vervolgens vertelde Van der Lingen over zijn idee haar kind te willen verrassen met een kerstcadeau. Iris reageerde geëmotioneerd. ,,Zeker in deze tijd waar iedereen afstand houdt, is zo’n gebaar echt bijzonder. Het doet me wat, want als alleenstaande moeder valt het niet altijd mee.”

OMZIEN Vervolgens vroeg Van der Lingen om een verlanglijstje van Daan, hoewel hij zelf al een idee had: ,,Denk je dat Daan een step leuk vindt?” Bij die vraag sprongen de tranen in Iris’ ogen. ,,Een step staat op zijn lijstje, want de step die hij nu heeft, is kapot. Wat bijzonder dat jij dit door had en wat een mooi gebaar dat je die wilt geven.” Meteen zocht Van der Lingen online naar een step en vroeg welke kleur Daan mooi vindt. 

BLAUW Twee dagen later kwam Daan de winkel in en werd verrast met een groot cadeau uit handen van Van der Lingen. Daan was er stil van en keek met grote ogen naar wat hij aan mocht nemen. Eenmaal uitgepakt zei Daan: ,,Hij is blauw, dat is mijn lievelingskleur.” Gelijk testte hij zijn nieuwe step. Reed een stukje de passage in en maakte een rondje buiten. ,,Hij doet het goed”, zei hij. Van der Lingen wenste Daan er veel plezier mee. En besloot met: ,,Het gaat om het plezier een ander iets te geven. Om te zien naar een ander. Dat is waar het met kerst om gaat. Dit maakt kerst onvergetelijk.”

Van der Lingen kijkt toe hoe Daan het cadeau uitpakt
Alleen nog alles afstellen dan kan Daan erop wegrijden.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie