Ton presenteert de methode van de Ladder. Hij past deze toe in het begeleiden van mensen.
Ton presenteert de methode van de Ladder. Hij past deze toe in het begeleiden van mensen. Irene van Valen

Kettinggesprek: ,,Een glimlach raakt"

2 februari 2020 om 10:32 Mensen

HOUTEN Ton Kasteleijn is 54 en zet zich in om verandering teweeg te brengen in het leven van anderen. Aan de ene kant door spontaan een helpende hand toe te steken, aan de andere kant door, bij het begeleiden van mensen, gebruik te maken van een gestructureerd plan.

door Irene van Valen

Je koos heel bewust Het Kant voor het fotomoment. Waarom?,,Iedereen kent die plek bij het gemeentehuis. Ik woon sinds mijn zestiende in deze mooie, kindvriendelijke en groene fietsstad. Ik wil laten zien dat ik midden in de samenleving sta. Ik denk daarmee niet alleen aan mijn werk als HR-adviseur en loopbaancoach, maar ook aan maatschappelijke activiteiten. Ik organiseer samen met een team het maandelijkse netwerkcafé. Door middel van het principe #durftevragen vroeg ik de afgelopen jaren bekende sprekers een workshop te geven. Onlangs was Martijn Aslander te gast. Mede door het netwerken en meet&match met werkgevers vonden veel werkzoekenden de afgelopen jaren een baan."

Je zoon Benne vroeg in het vorige kettinggesprek: Welk advies heb jij voor Houtenaren om in hun omgeving verandering te brengen? ,,Die vraag zette mij en mijn vrouw aan het denken. Het antwoord is tweeledig. Het zit bijvoorbeeld in spontaan helpen. Ik trof eens een vrouw aan die met de fiets en haar dochtertje was gevallen. Ze lag op straat. Ik stapte van mijn fiets en vroeg haar verschillende dingen om te zien of ze bij de tijd was. Ik belde haar man en bleef bij haar tot de ambulance haar naar het ziekenhuis bracht. Grappige bijkomstigheid is dat ik haar pas op het laatst herkende. Als tiener liet zij vroeger onze hond uit. Een ander voorbeeld: Pas nog worstelde iemand met een stapel handdoeken. Ik besloot te helpen door haar tas open te houden. Haar dank was een glimlach, een klein gebaar dat mij raakte."

Welke andere manier dan spontaan te helpen ken je? ,,Dan gaat het om doelbewust verandering teweegbrengen. Dat doe ik als loopbaancoach. Stel dat iemand werk zoekt. Ik pas dan de methode met de ladder toe. De Ladder is de titel van een boek van Ben Tiggelaar en beschrijft drie treden: doel, gedrag en support. Eerst stel je samen het doel vast, bijvoorbeeld iemand wil een nieuwe baan. Daarvoor moet je werk zoeken en solliciteren. Gedrag dat daarbij past, is onder andere bekijken wat iemand goed kan, welke werkomgeving past, het oefenen van solliciteren en het aanmaken van een LinkedIn profiel. Daar zoek je vervolgens support bij door in gesprek te gaan met iemand die werkt in het bedrijf of een aangeboden kop koffie aan te nemen. Eigenschappen die helpen zijn spontaniteit, verantwoordelijkheid nemen, durven te vragen, doelmatigheid en een smile. Die glimlach kan altijd. Die komt binnen bij mensen."

Je hebt samen met je vrouw nagedacht over de vraag van Benne. Welke plek heeft zij in zo'n gesprek? ,,Leuke vraag. Wat ik in mijn werk voor anderen doe, doet zij voor mij. We zijn heel open en transparant naar elkaar toe en sparren graag. Ze analyseert snel, ziet duidelijke lijnen en verbanden en verwoordt dat goed. In gesprek met haar hoor ik wat ik al weet. Ik kom doorgaans door te brainstormen tot betere inzichten en antwoord dan adequaat door het gesprek dat ik met haar had. Dit is dus ook doel - gedrag - support."

In mijn ogen is Benne een avonturier. Zit dat ook in jou? ,,Ik ben het kwijtgeraakt. Waar ik vroeger die aanmoediging heb gemist, geniet ik ervan dat wij Benne juist hierin stimuleren. Waar hij landsgrenzen overstapt, ben ik iemand die dichter bij huis out-of-the-box denkt. Voor mij ligt avontuur in het bedenken van nieuwe trajecten of projecten in Houten of in de kerk. Over avontuur gesproken: vorig jaar bezocht ik Benne in Bulgarije. Ik vond vliegen best spannend, maar hield voor ogen dat ik naar mijn zoon ging. Ten diepste heeft hij mij verrijkt. Zo hielpen we elkaar."

Wie wil jij in het volgende kettinggesprek terug zien en welke vraag heb je? ,,Je mag naar Mariëtte Woudenberg, tekstschrijver en auteur. Zij schreef onder andere een boek over de overgang bij vrouwen. Als HR-adviseur wil ik graag weten hoe bedrijven vrouwen die in de overgang zijn aan boord kunnen houden? Vooral omdat maatschappelijk de roep klinkt om vrouwen in topfuncties te krijgen."

advertentie
advertentie