Het echtpaar Joop en Nel Kints is blij met de komst van burgemeester Gilbert Isabella.
Het echtpaar Joop en Nel Kints is blij met de komst van burgemeester Gilbert Isabella. Rene van den Brandt

Echtpaar Kints viert briljanten bruiloft

11 januari 2020 om 13:57 Overig

HOUTEN Echtpaar Joop en Nel Kints heeft recentelijk haar briljanten bruiloft gevierd. 65 jaar lief en leed delen is een bijzondere gebeurtenis die maar weinig mensen ten deel valt. Daarom toog burgemeester Gilbert Isabella afgelopen vrijdag naar de Duitslag om het paar persoonlijk te feliciteren en herinneringen op te halen.

Nel weet nog goed hoe het allemaal begon: ,,We ontmoeten elkaar bij dansschool Cornelissen op de Oude Gracht te Utrecht. Joop liet me op allerlei manieren weten dat hij me leuk vond. Na een slowfox gedanst te hebben op het nummer 'Spanish Eyes' met de prachtige zwoele stem van Engelbert Humperdinck was ik verkocht." Alhoewel dat al meer dan 65 jaar geleden plaats vond weten Joop en Nel het nog goed. Joop: ,,We voelden al vrij snel dat het goed zat en besloten om te gaan trouwen: we waren toen 19 en 18 jaar oud. Ik vervulde toen mijn dienstplicht bij de Koninklijke Marine en ben in matrozenpak getrouwd." Nel: ,,Mensen vonden dat we veel te snel in het huwelijksbootje stapten en sommige dachten dat ons bootje binnen een half jaar tot zinken zou komen. Maar het is vanaf het begin altijd goed gegaan. Joop is mijn eerste en enige liefde en ik ben nog steeds heel blij met hem." Dat betekent echter niet dat er nooit onvrede geweest is. Nel:,,Laatst vertelde iemand me dat ze een goede relatie had en dat zij nooit ruzie met haar man gehad had. Ik zei haar toen dat ik haar een stakker vond. Je moet elkaar natuurlijk niet de hersens inslaan, maar zo af en toe een ruzie is weleens nodig en gezond."


Burgemeester Gilbert Isabella kwam het paar persoonlijk feliciteren en had een speciaal cadeau voor ze meegenomen: een ets met daarop een afbeelding van het Oude Dorp met een carrousel met dansende mensen en een oude waterpomp. Isabella:,,En kijk in de boom, daar zitten twee tortelduifjes, en die staan symbool voor jullie." Nel:,,Maar die vogeltjes zitten niet gezellig bij elkaar. Dan zijn we liever dat stel dat staat te dansen in de carrousel."

Het echtpaar Kints wilde hun 65-jarige bruiloft aanvankelijk groots gaan vieren. De gehele familie bestaande uit 3 kinderen, 6 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen was uitgenodigd voor een feestelijk samenzijn. Helaas moest het feest afgezegd worden toen bleek dat Joop door ziekte geveld was. Omdat dit scenario zich ook voor hun 60-jarige bruiloftsfeest voorgedaan had grapte schoonzoon Hans dat Joop waarschijnlijk niet tegen de spanning kan. Gelukkig had men het wel in een kleiner verband en wat informeler kunnen vieren.  

Joop is een verdienstelijk biljarter en heeft bij restaurant De Engel menig laken versleten. Onlangs is hij nog kampioen Libre geworden. Daar heeft hij ook zijn schoonzoon Hans leren kennen, tegen wie hij menig potje heeft gespeeld. Hans:,,Ik kende Joop al van het biljarten en na hem een paar potjes te hebben laten winnen mocht ik de hand van zijn dochter Pauline hebben." Pauline woont dichtbij haar ouders en besteed veel zorg aan ze. Pauline:,,Je kunt merken dat mijn ouders ouder worden en dat ze steeds minder kunnen. Voorheen gingen ze samen vaak fietsen, en bezochten alle mooie plekjes in de omgeving. Maar dat lukt ze nu niet meer. Mijn ouders zijn echte schatten en altijd heel attent naar de mensen om hen heen. Zo sturen ze altijd kaartjes naar mensen die jarig zijn of ziek. Ik houd veel van ze en wil er ook voor hen zijn. We bezoeken ze dan ook vaak om gewoon te kletsen, koffie te drinken of om spelletjes te spelen. Om ze het plezier in fietsen terug te kunnen geven wil ik van de zomer proberen of ze met een tandem weer mobiel kunnen krijgen. Ook willen we graag dat ze zelfstandig kunnen blijven wonen. En wat zijn we dan blij met de WMO hier in Houten. We hebben een goed gesprek met ze gehad waarin ze goed mee dachten en ons wezen op mogelijke voorzieningen."

Nel is inmiddels 85 jaar oud en best wel een beetje ijdel. Zij wil er nog altijd op haar best uitzien. Nel:,,Ik ben de laatste tijd meer jurken gaan dragen dan broeken. Dat staat me gewoon beter." En ook de aanwezigen kunnen rekenen op een geïnteresseerde blik van Nel betreffende hun kleding. Burgemeester Isabella is keurig gekleed in een pak met een mooie stropdas. Toch krijgt schoonzoon Hans meer punten toebedeeld. Nel:,,Kijk nu eens naar Hans. Wat een prachtig overhemd heeft ie aan. Lekker sportief en een speels patroon." Dan wil ze graag weten of burgemeester Isabella wel eens in joggingpak rondloopt. Isabella:,,Ja hoor, alleen niet als ik in functie ben. De ambtsketen matcht niet zo goed met een joggingbroek." 

Joop is inmiddels 86 jaar oud en rijdt nog regelmatig zelf naar Limburg om daar zijn kinderen te bezoeken. Ook gaat hij nog regelmatig biljarten of werpt een hengeltje uit in één van de visrijke wateren waar Houten in voorziet. Tennis- en padelvereniging De Doordraaiers mogen zich ook vaak verheugen op zijn komst. Samen met Nel geniet hij daar van de gezelligheid en bekijkt wedstrijden van bekenden en plaatselijke toppers.
 

Joop en Nel ten tijde van hun trouwen: toen 19 en 18 jaar oud.
Burgemeester Isabella overhandigt het meegebrachte kunstwerk aan Nel.
Dichter Pauline toont het kunstwerk dat haar ouders uit handen van burgemeester Isabella mochten ontvangen.
advertentie
advertentie