Michael van der Toorn op zijn werk achter zijn computer
Michael van der Toorn op zijn werk achter zijn computer Gerrit Croes

Houten On Stage ook uitgelezen kans voor bedrijven

16 december 2021 om 11:48 Maatschappelijk

HOUTEN Michael van der Toorn kwam als vmbo-leerling in Zoetermeer in aanraking met Onderwijs On Stage. ,,Op het Beroepenfeest maakte ik afspraken met bedrijven, die ik tijdens de Doe Dagen heb bezocht. Ik ging van het radiostation, naar een fietsenwinkel en van een hoveniersbedrijf naar een installatiebedrijf. Ik kwam er tijdens de Doe Dagen achter wat voor soort werk ik niet leuk vond en ook wat ik wel leuk vond. Het heeft me echt geholpen in mijn beroepskeuze.: 

Van der Toorn werkt sinds 1,5 jaar bij Trajectum Engineering, een jong en ambitieus adviesbureau voor installatietechniek in Houten. Het snelgroeiende bedrijf biedt zijn werknemers volop kansen om het beste uit henzelf te halen. ,,De focus ligt bij ons op duurzame groei, zowel van ons bedrijf als van onze werknemers.” Dat maakt het een aantrekkelijk bedrijf om voor te werken, aldus van der Toorn. ,,Niet alleen onze eigen groei vinden we belangrijk, we dragen ook graag bij aan de groei van onze buurtgenoten, de vmbo-leerlingen in Houten. Daarom doen we mee aan Houten On Stage.”

,,Ik vind het super dat ik nu in de positie ben om leerlingen wat over mijn beroep te vertellen. Het waardevolle van On Stage is dat bedrijven en leerlingen op informele manier kennis met elkaar maken en een netwerk opbouwen. Die mogelijkheid is er niet zo vaak. Houten On Stage biedt om die reden niet alleen leerlingen, maar ook bedrijven een uitgelezen kans. Daarom zou ik alle bedrijven in Houten willen oproepen: ‘Doe mee met Houten On Stage, voor de leerlingen, voor je bedrijf. Samen kunnen we ervoor zorgen dat Houten een interessante plaats blijft om te wonen en werken.”

Houten On Stage maakt onderdeel uit van Onderwijs On Stage en wordt op meerdere plaatsen in Nederland georganiseerd. De 750 vmbo-leerlingen in Houten worden op school via opdrachten, zoals het maken van een visitekaartje en een training ‘junior Networking’ voorbereid op het Beroepenfeest. Tijdens het Beroepenfeest (10 maart 2022) staan ontmoetingen met verschillende beroepen centraal en maken leerlingen twee matches met bedrijven die ze willen bezoeken op de Doe Dag (29 maart 2022). Mocht het organiseren van een Beroepenfeest niet mogelijk zijn vanwege de coronamaatregelen, dan is er een digitale variant achter de hand. Dus Houten On Stage gaat hoe dan ook door. Meer informatie en aanmelding: www.houtenonstage.nl. Alle beroepen zijn welkom.

advertentie
advertentie