Afbeelding
Ria van der Ham

Eerste Groen in ‘t Veld voor bewoners zeer geslaagd

22 september 2022 om 09:15 Maatschappelijk

HOUTEN De Gemeente Houten, Viveste en Stichting Present Houten organiseerden zaterdag voor het eerst ‘Groen in ‘t Veld’. Een uitgebreide sociaal-tuinieren, buren- en tegelwipdag, speciaal georganiseerd voor bewoners uit de Velden. Het evenement stond in het teken van ontmoeting en duurzaamheid. In totaal hielpen er 40 vrijwilligers met vergroening van de wijk. Voor het project Sociaal Tuinieren van Stichting Present werd in vier tuinen door buren en vrijwilligers de tuin onderhouden omdat de bewoners dit zelf niet konden. Ondertussen werd er bij basisschool de Triangel 20m2 aan tegels gewipt waar winterharde plantjes zijn gepoot, die afwisselend in bloei komen.

WIN-WIN SITUATIE ,,De actiedag heeft meerdere doelen”, vertelt Nelleke de Korte van Stichting Present Houten, ,,het ontstenen van de buurt zorgt voor een betere afwatering bij regen en minder hitte in de zomer. En omdat we de tegels vervangen met planten hebben insecten, die het ook steeds moeilijker hebben, weer meer voedsel. Doordat we samen met vrijwilligers en buren deze projecten doen zorgen we ook voor verbinding in de buurt en wordt het omzien naar elkaar heel concreet. Het is dus echt een win-win-winsituatie. Zowel voor de mens als de natuur.”

TEGELWIPLIED De Dramaqueens trokken door de straten om met hun ‘tegelwiplied’ de mensen te motiveren een tegel uit de tuin te halen en in te leveren voor gratis plantjes. En op het veld naast basisschool De Triangel stonden twee springkussens om de kinderen uit de wijk te vermaken. Deksels Lekker schonk er koffie en thee met heerlijk appelgebak en inwoners konden zich laten informeren over energiebesparing door het initiatief Energierijk Houten. Via hun site www.ernergierijkhouten.nl/energievooriedereen kunnen bewoners een afspraak maken met een bespaarcoach voor een gratis gesprek vol bespaaradvies waar je direct mee aan de slag kunt. 

NLTEGELWIPPEN In totaal zijn er tot nu toe 240 tegels gewipt. Een mooi aantal, die Gemeente Houten weer wat hoger in het NKtegelwippenklassement plaatst. Help jij mee het aantal nog meer verhogen? Het was een geslaagde middag die mede mogelijk werd gemaakt door een bijdrage van het Oranjefonds.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie