Afbeelding
René van den Brandt

Sociaal Tuinierendag van Stichting Present Houten

15 juni 2022 om 11:45 Maatschappelijk

HOUTEN Op zaterdag 11 juni organiseerde Stichting Present Houten opnieuw een Sociaal Tuinierendag. Op deze zonnige middag zijn er twee voor- en achtertuinen aan de Tarwe-Oord opgeknapt door 10 vrijwilligers. ,,Met het Sociaal Tuinieren knappen we tuinen op van bewoners die hier zelfstandig niet meer toe in staat zijn. Zo zorgen we er samen voor dat de buurt er goed uit blijft zien, want een goed verzorgde omgeving is fijn voor iedereen”, vertelt Mariska van de Riet van Present Houten. 

De vrijwilligers die kwamen helpen waren van friend4friend, een organisatie die jonge statushouders en jonge Nederlanders aan elkaar koppelt met het doel ze kennis te laten maken met vrijwilligerswerk, nieuwkomers te koppelen aan Nederlanders zodat ze zich hopelijk sneller thuis voelen en om Nederlanders kennis te laten maken met nieuwkomers zodat hun wereldbeeld verrijkt wordt. 

HARD GEWERKT Van de Riet: ,,Nadat ze eerst samen geluncht hadden bij het Wereldhuis liepen we gezamenlijk naar de Tarwe-Oord. Daar aangekomen konden we gelijk van start; onkruid wieden, struiken knippen en natuurlijk alles afvoeren in puinzakken en de aanhangwagen. De bewoners hadden de koffie al lopen en buiten werd een gezellig tafeltje ingericht met drinken en wat lekkers. Ook de huishoudelijk hulp van een van de bewoners sloot zich aan om die dag de tuin eens even goed onder handen te nemen. Er is hard gewerkt en het resultaat mag er zijn!”

VRIJWILLIGERS GEZOCHT ,,Maar zoals dat gaat met een tuin; alles blijft groeien en het is nodig dat er met enige regelmaat naar om gekeken wordt. Daar zoeken we nog vrijwilligers voor! Woon je misschien in de Oorden, of vind je het niet zo erg om een stukje te fietsen en help je graag mee? Dan komen we heel graag in contact met jou! Stuur een mail naar nelleke.de.korte@presenthouten.nl en meld je aan! Stichting Present organiseert vaker Sociaal Tuinierdagen, houd je van tuinieren en help je graag een ander? Leuk als je mee komt doen!”

advertentie
advertentie