Afbeelding

Sam zamelt kleding en schoenen in voor beter basisonderwijs

Maatschappelijk

ODIJK Op zaterdag 8 oktober kunnen inwoners van Odijk, Schalkwijk, ’t Goy en Nieuwegein weer kleding en schoenen inleveren. Dit kan in Odijk bij de Nicolaaskerk aan de Sint Nicolaaslaan 1. De Sam’s vrijwilligers zijn dan van 10.00 tot 12.30 uur aanwezig om de goederen in ontvangst te nemen. In Schalkwijk kan men tot 13.00 uur terecht in de hooiberg bij de familie Appelhof aan de Provincialeweg 21 en in ’t Goy staat de familie Van der Horst aan de Beusichemseweg 59 van 10.00 tot 13.00 uur klaar.

Donaties komen ten goede aan het onderwijsproject van Cordaid in Burundi (Centraal-Afrika).

Wat mag er allemaal ingeleverd worden? ,,Naast donaties van kleding en schoenen ook speelgoed, knuffels en huishoudtextiel in de vorm van dekbedovertrekken (graag compleet met kussenslopen), lakens, handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes en zakdoeken inleveren. Graag separaat van de kleding verpakt in een gesloten plastic zak. Onze vrijwilligers nemen geen gordijnen, vloerbedekking, tuinkussens en tafelkleden aan”, aldus de organisatie.

BETERE TOEKOMST ,,Investeren in onderwijs is investeren in een betere toekomst. Het krijgen van kwalitatief goed onderwijs is de beste manier om mensen uit extreme armoede te helpen. Kinderen die onderwijs krijgen kunnen hun eigen leven, maar ook dat van hun kinderen, aanzienlijk verbeteren. Ze krijgen zicht op een betere toekomst, mogelijk een baan, kunnen wat onafhankelijker worden en het komt de economie van het land ten goede.

GOED ONDERWIJS ,,Met de donaties keren we het tij voor de toekomst van deze kinderen en kunnen we in de gemeenschappen Mbuye en Bukeye, in de provincie Muramvya, ruim 45.000 kinderen kwalitatief goed onderwijs bieden.

Meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie, de projecten die zij ondersteunen en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd? Kijk dan eens op www.samskledingactie.nl. Ook mensen die zelf als vrijwilliger voor de stichting aan de slag willen kunnen daar terecht.

advertentie
advertentie