Afbeelding
Mantelzorg

Mantelzorg Debat Houten in Aan de Slinger

24 maart 2022 om 11:40 Maatschappelijk

HOUTEN Noteer alvast in je agenda, op vrijdag 20 mei vindt vanaf 13.00 uur hét debat over de positie van mantelzorgers in Houten plaats in Theater aan de Slinger.  

In Houten verleent vier op de tien Houtenaren mantelzorg, waarvan één vijfde intensief. Bijna één op tien mantelzorgers is overbelast, wat de kans op uitval vergroot. Door de vergrijzing van de bevolking en het tekort aan zorgpersoneel neemt de druk op de mantelzorger en zorgvrager alsmaar toe. Daarom is het belangrijk dat er goede steun en mogelijkheden zijn zodat inwoners mantelzorg voor kortere of langere tijd in hun leven kunnen inpassen zonder overbelast te raken.

Dit debat is voor politieke partijen en andere organisaties die te maken hebben met mantelzorgers of mantelzorgondersteuning en niet in de laatste plaats voor mantelzorgers. Laat je stem horen of luister gewoon mee. Hoe gaat het in Houten? Wat gaat het nieuw gekozen college van burgemeester en wethouders en gemeenteraad de komende jaren doen voor mantelzorgers? Hoe zetten andere belangrijke (mantelzorg) organisaties zich in om mantelzorgers de juiste ondersteuning te bieden in Houten? Onder het genot van een hapje en drankje is er na afloop tijd voor ontmoeting. 

Aanmelden: https://mantelzorgdebathouten.eventbrite.nl

advertentie
advertentie