V.l.n.r. Nelly, Lindsay en Svetlana die op maandag in de Krachtfabriek materiaal inzamelden voor Oekraine
V.l.n.r. Nelly, Lindsay en Svetlana die op maandag in de Krachtfabriek materiaal inzamelden voor Oekraine Irene van Valen

Maximaal 100 plekken voor opvang vluchtelingen

9 maart 2022 om 10:30 Maatschappelijk

HOUTEN het college van B&W wil op korte termijn maximaal 100 plekken realiseren voor de opvang van vluchtelingen. Het heeft hiervoor al een locatie op het oog. Daarnaast wil men bekijken of een ruimere opvang mogelijk is.

Annette Stolk – de Vries 

Vanuit het Rijk hebben de veiligheidsregio’s de opdracht gekregen om 2000 plekken voor Oekraïense vluchtelingen ter realiseren. 1000 Opvangplekken moeten binnen twee weken worden gerealiseerd en daarna nog 1000 aanvullende plekken. De gemeente Houten neemt op korte termijn 100 plekken voor haar rekening. Burgemeester Gilbert Isabella: ,,Zoals het de goede traditie van Houten betaamt willen we daarnaast kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn om meer vluchtelingen op te vangen.” De locatie voor de opvang van de vluchtelingen wil hij nog niet bekend maken, omdat belanghebbenden nog moeten worden geïnformeerd. Ook de exacte datum van opvang is nog onduidelijk.

INITIATIEVEN In de Houtense gemeenschap zijn diverse particuliere initiatieven gestart om de Oekraïners te hulp te schieten. Isabella; ,,Het is hartverwarmend om te zien wat er allemaal wordt georganiseerd. Ik weet van een fruitteler die plekken beschikbaar stelt, die normaal gesproken voor seizoenarbeiders worden gebruikt. In De Krachtfabriek zijn bijvoorbeeld iedere avond Oekraïners aanwezig om spullen in te zamelen. Als gemeente proberen we de initiatieven te ondersteunen waar we kunnen. We hebben daarvoor een bestuurlijk coördinatieteam samengesteld.”

Lees in ons actieblog meer over alle acties voor Oekraïne(...) in Houten. 

Ook Gemeente Houten heeft een pagina met een overzicht van hulpacties gericht op de Oekraïne en voor de oorlog gevluchte Oekraïners geopend. Deze luidt: www.houten.nl/oekraine

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie