Jongeren genieten op de skatebaan
Jongeren genieten op de skatebaan Eigen foto

Jongeren houden belactie om geld in te zamelen voor een skatebaan

1 februari 2022 om 07:40 Maatschappelijk

HOUTEN De droom van een groep jongeren om een derde skatebaan te realiseren komt steeds een stapje dichterbij. Een groot deel van het benodigde geld is al opgehaald. Met een belactie proberen ze nu nog het restant bedrag binnen te hengelen. Burgemeester, wethouder en Kinderraad helpen mee. 

Annette Stolk – de Vries

Houten heeft twee skatebanen. Eén nabij basisschool Wereldwijs en één in Houten-Zuid. Er is echter behoefte aan uitbreiding. Jongeren zijn meer gaan skaten, tijdens de coronapandemie is het voor diverse leeftijdsgroepen een populaire buitensport geworden. Ook acht- en negenjarigen zoeken inmiddels graag met hun stuntstepje een skatebaan op. 

ACTIES Diverse jongeren waaronder Jippe Buitenhuis (15) en Jeroen Nieuwenhuizen (14) namen het initiatief voor het realiseren van een nieuwe skatebaan en voeren sinds april vorig jaar actie. Jeroen: ,,We hebben gesprekken gehad met de gemeente en jongerenwerkers, handtekeningen opgehaald, flyers rondgedeeld.” Daarnaast zijn diverse fondsen aangeschreven en is er een ‘go fund me’ pagina aangemaakt. Diverse bedrijven zijn benaderd en gevraagd een financiële bijdrage te doneren.

Een skatebaan is voor ons echt een fijne plek om vrienden te maken en sociale contacten te krijgen.

VERDUBBELEN Binnenkort volgt opnieuw een belronde langs bedrijven en naast de leden van de Kinderraad gaan ook burgemeester Gilbert Isabella en wethouder Jan Overweg (Jeugd) meehelpen. Wethouder Overweg: ,,Er is al 30.000 euro opgehaald. Voor de realisatie van een nieuwe skatebaan is nog 20.000 euro nodig. Als gemeente hebben we besloten iedere euro die de jongeren nog ophalen te verdubbelen. Lekker buiten kunnen zijn en bewegen is voor ons een belangrijk speerpunt. De afgelopen jaren hebben we hierin al volop geïnvesteerd met de aanleg van voetbalveldjes, sportpleinen, het plaatsen van buitensportapparatuur. We stimuleren daarom graag dit soort initiatieven.” Jippe:,,Het zou ontzettend fijn zijn als we voldoende geld weten in te zamelen. Een skatebaan is voor ons echte een fijne plek om vrienden te maken en sociale contacten te krijgen. Met skaten leer je ook jezelf kennen, je komt jezelf soms echt wel tegen namelijk.” De locatie van de skatebaan staat nog niet vast. Omwonenden zullen voortijdig worden geïnformeerd. Mocht u willen doneren dan kan dit op: www.gofundme.com/f/nieuw-groter-beter-skatepark-houten

advertentie
advertentie