De betrokkenen bij de bakfiets. V.l.n.r. Jeroen Balk, Pieter Steenhuizen, Angela Steenhuizen en  Marjan Dijkstra.
De betrokkenen bij de bakfiets. V.l.n.r. Jeroen Balk, Pieter Steenhuizen, Angela Steenhuizen en Marjan Dijkstra. Irene van Valen

Ouders in Houten worden verrast met nieuwe bakfiets

7 juli 2021 om 22:30 Maatschappelijk

HOUTEN Waar Angela Steenhuizen dacht een cheque overhandigd te krijgen, werd ze verrast met een nieuwe elektrische bakfiets. Terwijl ze zichzelf eerst afvroeg of banken nog wel cheques uitgeven, stond ze nu met tranen in haar ogen en haar handen voor haar gezicht te kijken toen Marjan Dijkstra en Jeroen Balk van Veilig Houten voor haar deur stonden. Een nieuwe bakfiets verwachtte ze niet. Dit volgde na berichten over de gestolen bakfiets, die speciaal aangepast was voor het vervoeren van haar twee-jarige dochter Rosa.

Irene van Valen

Angela informeerde bij fietsenzaken of zij elektrische bakfietsen op voorraad hadden toen ze hoorde van een crowdfundactie. Een dag later volgde het bericht dat het bedrag binnen was. ,,Ik ben de donateurs en Marjan Dijkstra en haar man, die deze actie opzetten, enorm dankbaar. Het is echt gaaf.” Angela vindt het lastig om het geld te accepteren, want het is zo’n groot bedrag. De mensen achter de actie zeiden echter: ,,Neem het gewoon aan, jij hebt genoeg te regelen, laat ons dit maar regelen.” Waarover Angela zegt : ,,Dat raakte me onwijs. Dat iemand die ik niet ken dit opzette en regelde. Daarnaast wil EpilepsieNL een bijdrage leveren.”

DEURTJE Het is dankzij de netwerken van Marjan en Jeroen dat veel mensen in korte tijd op de hoogte werden gebracht van de crowdfundactie. Marjan vertelde: ,,Het gaf een kick om er mee bezig te zijn. Ik heb nog nooit zo vaak op één avond mijn telefoon ververst om te zien hoe snel het gedoneerde bedrag groeide.” Daarna zette zij zich uit alle macht in om een bakfiets te vinden. Deze kreeg ze met een goede korting. Van het restbedrag kan gezin Steenhuizen extra aanpassingen uitvoeren aan de fiets. Bij het bekijken van de bakfiets was Angela’s eerste reactie: ,,De bak heeft een deurtje”, en haar man zei: ,,Rosa gaat weer enorm genieten.”

ROLLERCOASTER Angela vertelt verder: ,,We zijn verrast dat mensen zo met ons meeleven. Het doet ons goed, want wij zitten in de lastige rollercoaster en zoektocht rondom de ziekte van Rosa. Ze heeft een ernstige vorm van epilepsie. We maken een complexe vorm van verdriet en rouw door en weten hoe het ook kan, want we hebben een gezonde dochter. We zijn moe, enorm moe.” Daarbij vertelt Angela dat zij en haar gezin sinds vier jaar in Houten wonen en zich door de tijd heen gedragen voelen door een groep mensen om hen heen. Buren maakten een schema waarop staat wanneer iemand op maandagmiddag of in het weekend wat zorg uit handen neemt. ,,Soms gaat een buur met Rosa wandelen of past iemand een poosje op haar, zodat wij even vrij zijn. Dat is onwijs gaaf. De bekendheid over de situatie van Rosa, maakt dat wij minder uit hoeven te leggen als wij bij voorbeeld de speeltuin bezoeken. Dat gaat nu gemakkelijker. Dat de situatie rond de gestolen bakfiets voor zoveel aandacht zorgt, verrast ons enorm.” 

Duidelijk is dat het gezin nooit rekende op zoveel aandacht en de zeer geslaagde crowdfundactie. We wensen familie Steenhuizen veel plezier met de nieuwe bakfiets en gunnen het hen nu eerst bij te komen, zoals Angela zelf al zei te gaan doen.

V.l.n.r. Jeroen Balk, Pieter Steenhuizen, Marjan Dijkstra en Angela Steenhuizen. De verrassing was groot.
Marjan op de fiets en Jeroen in zijn auto rijden de straat in
advertentie
advertentie