Bibliotheek Houten Centrum
Bibliotheek Houten Centrum TS

Gezellige voorleesactiviteiten in de Bibliotheek Houten-Centrum tijdens Landelijke BoekStartdag

16 juni 2021 om 11:50 Maatschappelijk

HOUTEN Kom op zaterdag 19 juni naar de BoekStartdag in de Bibliotheek Houten-Centrum. Op die dag krijgen de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders een extra hartelijk welkom. Tijdens interactieve voorleesactiviteiten, ontdekken ouders van kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar hoe leuk het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.

Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling. Het vergroot en ondersteunt de woordenschat en het zorgt voor leesplezier op latere leeftijd. Bovendien versterkt het de band met het kind. Voor de Bibliotheek Houten-Centrum dé reden om tijdens de landelijke BoekStartdag de jongste bezoekers samen met hun (groot)ouders iets extra’s te bieden.

ACTIVITEITEN Tijdens de landelijke BoekStartdag organiseert de Bibliotheek Houten-Centrum daarom verschillende voorleesactiviteiten voor verschillende leeftijden:

9.00 uur: Vosje zoekt zijn holletje - baby’s 3 mnd. tot 1 jaar

10.00 uur: Pip en Posy zijn beste vriendjes - Dreumesen 1 tot 2 jaar

11.00 uur: Boer Boris gaat schaapjes tellen - Peuters 2-4 jaar

INTERACTIEF VOORLEZEN Aan de hand van bovenstaande boekjes krijgen de ouders tips hoe je boekjes tot leven brengt en samen een voorleesritueel creëert. Bijvoorbeeld door het zingen van een liedje óf het opzeggen van een versje.

Aanmelden voor de activiteiten is noodzakelijk. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de Bibliotheek: www.bibliotheeklekijssel.nl/boekstartdag.

BOEKSTART Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

advertentie
advertentie