De handtekeningen worden overhandigd aan wethouder Bos.
De handtekeningen worden overhandigd aan wethouder Bos. Rina Knopper

391 handtekeningen tegen Visie Oude Dorp 2030

1 juni 2021 om 07:36 Maatschappelijk

HOUTEN Op 12 maart jl. heeft de Gemeente de Herijking van de Visie Oude Dorp 2030 gepresenteerd. Veel omwonenden maken zich grote zorgen over de uitvoering hiervan en bewoners zijn een handtekeningenactie gestart. Er zijn 391 handtekeningen verzameld en een woordvoerder van de gemeente zegt 30 reacties te hebben ontvangen. Op 19 mei overhandigde een vertegenwoordiger van de bewoners Oude Dorp de handtekeningen aan verantwoordelijk wethouder Sander Bos.

door Rina Knopper

Omwonenden zijn de handtekeningenactie gestart omdat zij niets van hun tijdens participatiebijeenkomsten ingebrachte visies en opmerkingen terugzien in de plannen rondom de Herijking.

,,Wij maken ons zorgen. Albert Heijn wil graag de winkel vergroten en dus ook méér parkeerplaatsen creëren terwijl er in de Visie Oude Dorp wordt gesproken over een autoluw plein. Dat lijkt tegenstrijdig. Mits er oplossingen worden gezocht nét buiten het Dorpsplein en haar ‘beschermde dorpsgezicht, een wettelijk kader dat boven alle bestemmingsplannen staat. Het gevolg hiervan is dat omliggende straten belast door extra (vracht) verkeer.”

De behandeling in de raadsvergadering die in eerste instantie 16 juni plaats zou vinden is verschoven naar 5 oktober aanstaande.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie