Simon van Schothorst is superblij met de door de OLVB aan hem toegekende creativiteitsprijs.
Simon van Schothorst is superblij met de door de OLVB aan hem toegekende creativiteitsprijs. N. van der Hoop

Creatieve dans valt in prijzen

17 november 2020 om 11:36 Maatschappelijk

HOUTEN Simon van Schothorst heeft met zijn zelf ontworpen dans de creativiteitsprijs van stichting OLVB toegewezen gekregen. Goede tweede was Anoek Wenting die de jury met haar tekeningen wist te imponeren.

Simon was blij verrast met de aan hem toegekende prijs. Simon: ,,Ik vind het hartstikke gaaf. Ik volg een opleiding tot klassiek balletdanser en wil me graag verder ontwikkelen door de Summer Course voor balletdansers te volgen. Deze prijs maakt dat mogelijk. Ik ben dan ook superblij!”

INZENDING Simon had een dans ontworpen met zelfbedachte bewegingen. Daar had hij ook muziek bij uitgezocht. Precies halverwege de dans begon de muziek achterstevoren te spelen en danste Simon ook alle bewegingen achterstevoren. Simon: ,,De muziek in ‘reverse’ zetten was niet moeilijk en zo gebeurd, maar om de bewegingen achterstevoren te kunnen dansen was minder eenvoudig en heb ik veel op moeten oefenen.”

JURYRAPPORT ,,Het filmpje waarin hij zijn eigen choreografie danst is duidelijk zijn talent te zien. Het ontroerd, overtuigd, verdient respect. De jury was direct overtuigd en ziet een ambitieniveau dat groter is dan Houten. Dit verdient een podium. Vandaar dat Simon dit jaar de creativiteitsprijs wint. Doorzettingsvermogen, souplesse en beheersing kenmerken deze winnaar.”

OLVB Namens Stichting OLVB werden de creativiteitsprijs à €1200,- en de aanmoedigingsprijs à €450,- aan de deur uitgereikt door bestuurslid Nanning van der Hoop en jurylid Jordi Versluis.Jordi:,,Gewoonlijk vindt de uitreiking plaats in De Roskam, maar dat is vanwege de coronacrisis nu niet mogelijk. We zijn blij dat we de prijzen toch enigszins feestelijk met taart aan de deur konden overhandigen. Prijzen zijn overigens mede mogelijk gemaakt door Theater Aan de Slinger en Rotaryclub Houten Castellum.”


TROTS Ouders Karin en Evert zijn trots op hun zoon. Karin: ,,We vinden het heel bijzonder en fantastisch dat Simon de prijs heeft gekregen. Het is ook heel fijn als je als puber je passie hebt gevonden en voelt waar je hart ligt.”


MENTOR Simon heeft ook veel te danken aan Olga van Koningsbrugge, dansschoolhoudster in Houten. Evert: ,,Olga treedt op als mentor voor Simon en begeleidt hem waar ze kan. Dat is heel fijn.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie