Sam’s Kledingactie in Schalkwijk

19 oktober 2020 om 12:29 Maatschappelijk

SCHALKWIJK In de week van 19 tot en met 23 oktober vindt in Schalkwijk weer de Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood plaats.

De opbrengst van de inzameling van dit jaar is bestemd voor een project in Liben, zuidoost Ethiopië. Het gebied ligt op de grens tussen twee etnische groepen: de Oromia en de Somali. Al voordat de pandemie toesloeg, kampte Ethiopië met grote problemen, zoals etnische conflicten en natuurrampen door klimaatverandering. Deze problemen belasten de ziekenhuizen zodanig dat zij bij een versnelling van de verspreiding van het virus naar verwachting niet voldoende zorg kunnen bieden.

Cordaid en partners werken nu samen met het districtsbestuur om een aantal activiteiten die van groot belang zijn voor de gemeenschap, zoals watervoorzieningen, op verantwoorde wijze toch door te kunnen laten gaan. Zodra het weer mogelijk is, zullen alle werkzaamheden weer worden hervat.

Men kan goede, nog draagbare kleding, schoeisel en huishoudtextiel in stevige, gesloten plastic zakken bij de Familie Appelhof aan de Provincialeweg 21 in de hooiberg brengen.

advertentie
advertentie