De Voedselbank in Houten aan De Poort
De Voedselbank in Houten aan De Poort Rene van den Brandt

Week van de Voedselbanken vooral online

Maatschappelijk

HOUTEN De Week van de Voedselbanken vindt plaats van 12 tot 18 oktober. Vanwege corona organiseert de Voedselbank Houten dit jaar geen inzameling of open dag, en staat ook niet met een kraam op Het Rond. In plaats hiervan zijn er diverse online activiteiten.

De start is op dinsdag 13 oktober met een korte presentatie over de Voedselbank Houten. Hoe werkt zo’n vrijwilligersorganisatie en wat komt erbij kijken? Later in de week volgt een filmpje met een digitale rondleiding door de Houtense voedselbank. 

TABOES EN SCHAAMTE Ook dit jaar probeert de Voedselbank taboes en schaamte rondom de voedselbank bespreekbaar te maken. Op zaterdag 17 oktober, de dag van de armoede, is men om 12 uur te gast bij Omroep Houten. Volgens de Voedselbank laat de huidige crisis iets zien dat je heel snel in een financieel penibele situatie kunt belanden. Het kan echt iedereen overkomen; door bijvoorbeeld een scheiding, baanverlies, schulden of ziekte.

De online activiteiten zijn te volgen via Facebook, Instagram en Twitter, en www.voedselbankhouten.nl. Heb je een vraag? Stel deze via de website of social media.

WAAROM WEEK VAN DE VOEDSELBANKEN? Op 16 oktober is het Wereldvoedseldag. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor voedselzekerheid. Op 17 oktober is het Wereld Armoededag. In Nederland staan we stil bij de 1 miljoen Nederlanders die op dit moment in armoede leven. Per schoolklas groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen in armoede op. In sommige wijken in Nederland ligt dit gemiddelde zelfs hoger. Naar verwachting zal dit aantal door de coronacrisis alleen maar toenemen.

advertentie