Afbeelding
Sport-en cultuurcafé

Eerste (corona-proof) sport- en cultuurcafé

15 oktober 2020 om 08:30 Maatschappelijk

HOUTEN Sportmakelaar Claudia van Mechelen en cultuurmakelaar Bea Nederhoff hebben de handen ineengeslagen om een inspirerende avond te organiseren voor zowel sport- als cultuuraanbieders uit de gemeente Houten. Met als motto van de avond: samen creatief scoren. Deze avond is volledig coronaproof te beleven op maandag 26 oktober in Aan de Slinger.

Het wordt een afwisselende avond met inspirerende voorbeelden waarbij sport- en cultuur elkaar weten te vinden en verbinding zoeken met elkaar. Sport is voor veel mensen een belangrijke vorm van vrijetijdsbesteding en bovendien een manier om samen met anderen plezier te beleven. De parallellen met culturele activiteiten liggen voor de hand, dat net als sport, ook bijdraagt aan de identiteit en persoonlijke ontwikkeling van de beoefenaar. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen sport en cultuur? Wat leren we van elkaar?

PROGRAMMA Het programma bestaat onder andere uit een inspirerend betoog van Ger Kroes (secretaris bestuurder Sportpunt Houten en voormalig bestuurder in de cultuursector) over zijn visie op samenwerkingen tussen sport én cultuur.

Een presentatie van de projecten: ‘GeRaakt’ met ‘Voetballers dansen niet!’ en lancering van het project ‘Houtense Spelen’. In de NTR-serie ‘Voetballers dansen niet!’ worden voetballers uit de jeugdopleiding van ADO Den Haag gevolgd die in aanraking komen met dansers van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

De ‘Houtense Spelen’ is een evenement waarbij de wijken uit de gemeente Houten de strijd met elkaar aan gaan op het gebied van sport, cultuur en denkvermogen. Jong, oud, man of vrouw; iedereen krijgt de gelegenheid om zich van de beste kant te laten zien. 

Daarnaast volgen er praktische tips via verschillende voorbeelden van Sport & Cultuur van het Utrechtse ZIMIHC. 

AANMELDEN Stuur een e-mail naar cultuurmakelaar Bea Nederhoff cultuurmakelaar@aandeslinger.nl. Geef aan of je met 1 of 2 personen komt. Indien je met twee personen wilt komen, horen we graag of je naast elkaar wilt plaatsnemen of graag twee enkele plekken wenst. De entree is gratis.

CORONAPROOF Het cultuurcafé vindt plaats in de Theaterzaal van Aan de Slinger op 26 oktober 2020 van 20 tot 21 uur. De inloop is vanaf 19.30 uur. Om de 1,5 meter afstand te bewaren, kunnen er slechts een beperkt aantal belangstellenden op de avond aanwezig te zijn, wacht dus niet te lang met aanmelden.

Afbeelding
advertentie
advertentie