vanHouten&co houdt contact
vanHouten&co houdt contact van Houten&co

'van Houten&co' helpt bij hulpvragen – coronavirus

25 maart 2020 om 15:30 Maatschappelijk Corona in Kromme Rijnstreek

HOUTEN  Normaal brengt 'van Houten&co' mensen dicht bij elkaar en zorgt voor ontmoeting. In deze periode helpt 'van Houten&co' door o.a. het contact met iedereen te onderhouden en te helpen waar mogelijk.

BOODSCHAPPENDIENST AUTOMAATJE HOUTEN Vrijwilligers van AutoMaatje Houten bezorgen boodschappen voor mensen die dit nu tijdelijk niet zelf kunnen doen. Na een vliegende start in het begin van dit jaar worden er dus nu tijdelijk geen personen vervoerd, maar de dagelijkse boodschappen, zodat mensen normaal kunnen blijven eten. Natuurlijk wordt dat contactloos gedaan en er kan betaald worden op rekening (zonder pinpas of contant geld). Ook is AutoMaatje Houten beschikbaar voor ritten die echt noodzakelijk zijn, zoals een spoedbezoek aan arts of tandarts.

'VAN HOUTEN&CO' BLIJFT IN CONTACT  Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het onderhouden van contact en omkijken naar elkaar.

Er worden belcirkels opgezet om het contact tussen bewoners in stand te houden. Ook de consulenten Welzijn per telefoon contact houden met hun cliënten zodat deze zorg niet stil komt te vallen. De vrijwilligers en coördinator van project MOTTO zijn beschikbaar om een goed gesprek te voeren met wie dat wil. Een reactie hierop die werd ontvangen: 'In deze tijd waarin niemand iets zinnigs kan zeggen over hoe lang dit gaat duren of wat we nog kunnen verwachten, is een zingevend gesprek heel fijn'.

Vrijwilligers en deelnemers krijgen in deze periode, waarin activiteiten niet doorgaan en de locaties van 'van Houten&co' zijn gesloten voor publiek, regelmatig bericht via mail en telefoon.

Volgende week start 'van Houten&co' met nieuwe acties voor jong en oud.

HULP NODIG? Heb jij hulp nodig bij het doen van de boodschappen, het uitlaten van de hond of bij iets anders? Wil je gewoon gezellig eens een praatje maken of weet je iemand die hulp nodig heeft? Voor al deze en alle andere hulpvragen kun je, op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur, contact opnemen met 'van Houten&co', tel. 030 – 7001 500 of mail naar info@vanhoutennco.nl. 'van Houten&co' gaat dan aan de slag om jouw hulpvraag op te lossen! Ook als je een goed idee hebt om mensen te helpen in deze periode, kun je voor ondersteuning contact opnemen.

Kijk voor de meest actuele informatie op www.vanhoutenenco.nl of op de Facebookpagina

advertentie
advertentie