Afbeelding
W. van den Berg

Burendag verbindt buren in centrum Houten

28 september 2019 om 17:35 Maatschappelijk

HOUTEN De jaarlijkse Burendag verbindt de buren voor, tijdens en na de Burendag. Voor de derde keer organiseerden buren uit Houten Centrum-Oost op zaterdag 28 september verschillende activiteiten om elkaar te ontmoeten. Zo maakten zij het water op Het Rond schoon met duikers van Go-Dive. En in het nieuwe buurtgebouw Het Lokaal kwamen meer dan 60 bewoners samen om koffie te drinken en bingo te spelen.

Traditiegetrouw trapt de groep bewoners Burendag af met het opruimen van zwerfafval in de buurt. Dit keer hielpen zij duikers van de Houtense duikvereniging Go Dive met het schoonmaken van het water op Het Rond. Een aantal kinderen werd ook in een duikpak gehesen om door het water te lopen, op zoek naar fietsen, winkelwagentjes, blikjes en andere rotzooi. Er is maar liefst 400 kilo aan vuil uit het water gehaald, waaronder vier fietsen, zadels, veel glaswerk en een verkeersbord. De gemeente heeft de materialen en de afvoer van afval geregeld.

BURENBINGO Vervolgens was er een gezellig samenzijn in het Het Lokaal aan de Putterhaag. Voor het nieuwe wijkje Haag en Hof is dit de 'huiskamer voor de buurt'. De koffie van Douwe Egberts, sponsor van Burendag, was gezet. Ook stond de zelfgebakken cake klaar en werden lekkere hapjes rondgedeeld. Onder leiding van buurvrouw Homeyra speelden de buren een ouderwetse bingo, gevolgd door een quiz over Houten. Met slechts drie fout en het beste antwoord op de vraag hoeveel inwoners Houten heeft, won meneer Priem de quiz en daarmee de prijs: een proefduik.

NIEUWE IDEEËN ,,We hebben een vaste groep van buren die het organiseert met hulp van opbouwwerkers van 'van Houten & co. Elk jaar komen daar een paar nieuwe buren bij met ideeën voor activiteiten. Dit jaar hebben Iris en Liz knutselen voor kinderen georganiseerd. Het is heel leuk om te doen. We ontmoeten elkaar een paar keer voorafgaand in wijkwerkplaats De Meerkoet. We hebben een gezellige Burendag en de rest van het jaar komen we elkaar tegen in de buurt en maken en praatje. Wij zijn blij met de ondersteuning van organisaties zoals van Houten & co, Viveste, Albert Heijn en de gemeente om het programma rond te krijgen", vertelt Tanja Korevaar, buurvrouw van Het Rond.

,,Dit jaar zijn we op een nieuwe locatie. We zijn te gast in Het Lokaal aan de Putterhaag. Het buurthuis in dit nieuwe wijkje opent die week officieel en het leek alle betrokkenen leuk om dat te combineren met onze Burendag", besluit ze.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie