Afbeelding
Kids Lodge

Kids Lodge kabouters op bezoek bij het Vertrouwde Dorp

20 november 2023 om 13:46 Lokaal Deel je nieuws

Vorige week beleefden bewoners van “het Vertrouwde Dorp” twee bijzondere dagen. Zittend in de grote serre ontdekten zij dat er grote groepen kabouters met rode puntmutsen in de tuin liepen. Dit gebeurde onder leiding van een Pedagogisch Professional van Kids Lodge waarmee de kinderen elke week op ontdekkingstocht gaan in de natuur. De kinderen kennen haar als “juf Kikker”.

Juf Kikker vertelt: “Ieder seizoen heeft een eigen karakter. Met de natuurlessen wil ik de kinderen op jonge leeftijd en op hun eigen niveau verbinden met de wonderen van de natuur. Dit gebeurt door middel van liedjes, verhalen en materialen.”

In de herfst staat kabouter Puntmuts centraal: een grappig vingerpopje van wol met een lange witte baard. Elke les komt de kabouter uit zijn paddenstoel en krijgen de kinderen te horen welk avontuur de kabouter beleeft. Het gaat over het verzamelen van bladeren, het zoeken naar paddenstoelen en het helpen van dieren. 

Kabouter puntmuts was deze week in het Vertrouwde Dorp te vinden. En zo kwam het, dat de peuters met de Pedagogische Professionals daar op ontdekkingstocht gingen. In het begin van de tuin kregen de peuters een rode puntmuts op en zo werden zij hulpkabouters. Ze mochten in het raam naar hun eigen spiegelbeeld gaan kijken, maar aan de andere kant van het glas, zagen ze de opa’s en oma’s naar hen zwaaien. Andersom was het natuurlijk een geweldig gezicht voor de ouderen dat ze kabouters naar binnen zagen turen die terugzwaaiden. 

De kabouters volgden de paden door de prachtige tuin. Sommigen begonnen te rennen want er was zoveel moois te zien! Daardoor konden ook de bewoners die boven waren, de kabouters zien. Voor het raam van de serre stond een grote tafel, waarop een grote paddenstoel stond. De hulpkabouters begonnen te kloppen en roepen, want ze wilden graag weten of kabouter Puntmuts thuis was. En ja hoor, daar kwam hij tevoorschijn. Hij had een nieuwe opdracht. Het ging over eekhoorn en zijn voorraad nootjes. Ook mochten de kinderen een liedje zingen voor de opa’s en oma’s. 

Zo kwam het dat de kabouters bij het Vertrouwde Dorp naar binnen gingen en tot groot vermaak van de bewoners handjes gaven en een liedje zongen. De interactie met de bewoners was prachtig en ontroerend. Als “buren” kunnen we zo kleur geven aan de dag. 

www.kidslodge.nl

www.hetvertrouwdedorp.nl

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie