Afbeelding
Kids Lodge

Opening Kaboutertuin Kids Lodge

15 juni 2021 om 07:38 Overig

HOUTEN Het was donderdag 10 juni feest bij Kids Lodge. De nieuw aangelegde Kaboutertuin werd officieel geopend. Ruim 80 kinderen van de naschoolse opvang van 4 tot 6 jaar waren hierbij aanwezig. Kids Lodge is nu weer een tuin rijker: naast de grote tuin met grasveld, de moestuin en de survival tuin is er nu ook een Kaboutertuin.

Voorafgaand aan de opening, konden de kinderen een rode ballon ophalen en deze vervolgens beplakken met wattenschijfjes. Zo werd het een eigen paddenstoel ballon: rood met witte stippen. Op het terras mochten de kids een gezond en lekker hapje maken en opeten: een eier-tomaat paddenstoel. Wat vonden ze dat leuk om te doen. Het liedje ‘Op een grote paddenstoel’ werd hier spontaan bij gezongen. En dan maar kauwen met z’n allen, want het gezamenlijke deel stond op het programma: het bewandelen van een onzichtbaar Kabouterpad dat de kinderen leidde naar de plek waar vrolijke vlaggetjes wapperden en rode puntmutsen boven de struiken uitstaken. Er werd gedanst op het lied van Kabouter Plop en daarna werd het lint doorgeknipt door Louise de Ruiter. Wàt een feest! Onder muzikale begeleiding mochten de kids allemaal een rondje lopen door de kaboutertuin. Toen aan het eind van de middag de ouders kwamen, mochten de kinderen hun eigen papa of mama een rondleiding geven. Met trotse gezichtjes gingen dit keer de kinderen hun ouders vóór!”

Sandra Smit (natuurspecialist) vertelt: ,,De tuin is een kijk- en beleeftuin voor jonge kinderen. Er zijn in de tuin verhalen verborgen die door het plaatsen van diverse voorwerpen gestimuleerd kunnen worden. Ook is er een deel educatie in verwerkt, zodat de kids aan de slag kunnen. Kan jij tellen hoeveel kabouters er zijn? Er zijn kabouters die verstoppertje spelen, hout halen, in de tuin werken of harp spelen als je aan een slingertje draait. Op nummer 51 zit een kabouter deurtje zó hoog, dat de kabouters via een touwladder naar boven moeten klimmen. Er ligt een hertje in de tuin. Met verschillende borstels kunnen kinderen het hertje kriebelen, kammen of borstelen. Probeer maar even op je eigen been hoe dat voelt. En wat dacht je van een kopje thee drinken met een zieke egel òf kruiden plukken, in een pot doen en deze stampen met een stok. Pas op, je loopt in een spinneweb... oei, een kabouter is zijn klompjes vergeten. Er staat een insecten hotel en er zijn huisjes voor diverse vogelsoorten. Want kabouters zijn vrienden met alle dieren. En in de herfst kunnen er frambozen en bessen geplukt worden. De kabouters hebben het deze zomer heel druk met zorgen voor alle bloemen en planten, zodat in het najaar frambozen en bessen geplukt kunnen worden. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een bezichtiging? Dat kan! Kijk op de website van Kids Lodge, meld je aan voor een activiteit of maak een afspraak voor een rondleiding. Welkom in de Kaboutertuin!”


Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie