Knotwilgen in Tull en 't Waal
Knotwilgen in Tull en 't Waal MWH

Knotten in Tull en ’t Waal

2 maart 2022 om 21:47 Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 12 maart 2022 is de laatste knotdag voor het seizoen 2021 – 2022 en gaat de knotgroep Houten in Tull en ’t Waal aan de slag. Rond een weiland achter de woning Waalseweg 26 te Tull en ’t Waal (naast fort Werk aan de Waalsewetering) staan circa 70 grote/oude wilgen.

In maart 2017 zijn hier voor het laatst de wilgen geknot. We beginnen de dag met vooral de handzagers; later zullen kettingzagers (met accu-kettingzagen en op ruime afstand met motorkettingzagen) de overgebleven dikke takken aanpakken en de wilgen schoonzagen. 

Het dikke hout wordt ter plekke in vervoerbare stukken gezaagd; iedere vrijwilliger mag hout meenemen, AL HET HOUT MAG MEE!!. De overblijvende takken worden zo gestapeld dat deze later kunnen worden verbrand. Het terrein is door de vele regen de laatste tijd drassig en de wilgen staan aan de rand van diepe sloten (met water), vandaar dat stevige laarzen worden aangeraden. De knotgroep zorgt voor het materiaal om mee te werken, maar eigen spullen mogen ook gebruikt worden. Parkeren auto’s tegenover de knotlocatie op de P-plaats in het Waalsebos; fietsen kunnen op locatie staan. Zie routeborden en P-borden.

Voor meer informatie: Jaap ten Boer,  06-10.715.867, email: j.tenboer@kpnmail.nl.

Route:  

De locatie is per fiets en auto als volgt te bereiken: Houten richting Schalkwijk, direct na de brug over’t Amsterdam-Rijnkanaal linksaf, Kanaaldijk Zuid linksaf, linksaf de Trip op; in Schalkwijk op rotonde richting Tull en ’t Waal aanhouden, rechtsaf de Waalseweg op. Het fietspad loopt rechtdoor Tull en’t Waal in, de auto’s moeten afslaan naar Tull en’t Waal. Direct na de afslag, na fort “Werk aan de Waalsewetering” is de inrit van nr. 26 aan de R-hand. De P-plaats voor auto’s is aan de overzijde van de Waalseweg.

advertentie
advertentie