Gemeentehuis Houten
Gemeentehuis Houten TS

Digitaal cultuurcafé over cultuurfonds Houten en nieuwe uitvoeringskalender cultuurbeleid

4 februari 2021 om 08:36 Kunst

HOUTEN Er is weer een digitaal cultuurcafé op woensdag 17 februari van 19:00 tot 20.30 uur. Dit cultuurcafé wordt georganiseerd door de gemeente Houten in samenwerking met de cultuurmakelaar. Wethouder van cultuur Jan Overweg is ook digitaal aanwezig. 

Hoewel er veel activiteiten niet door kunnen gaan, zit men niet stil. Er wordt een alternatief voor het Cultuurfonds Houten opgezet en er wordt gewerkt aan een nieuwe uitvoeringskalender voor het cultuurbeleid. En daar krijgt men graag input op in dit digitale cultuurcafé! 

CULTUURFONDS Sinds 2013 bestaat het Cultuurfonds Houten. Met dit fonds zijn vele mooie uitvoeringen, tentoonstellingen en andere initiatieven mogelijk gemaakt. Het Prins Bernhard Cultuurfonds zorgde in opdracht van de gemeente Houten voor het dagelijkse reilen en zeilen van het fonds. Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft echter besloten om hun betrokkenheid bij lokale fondsen af te bouwen. Deze samenwerking wordt per 1 juli beëindigd. Het ondersteunen van culturele initiatieven blijft echter belangrijk! Dus de gemeente is hard aan het werk om te zorgen dat er op 1 juli weer een plek is waar je terecht kan met je aanvragen voor culturele activiteiten. In deze sessie word je geïnformeerd over de opties die de gemeente overweegt.

UITVOERINGSKALENDER CULTUURBELEID In 2017 heeft de gemeente samen met het culturele veld een nieuwe cultuurvisie gemaakt. Belangrijke onderwerpen daarin waren het stimuleren van het zelf beoefenen van cultuur, cultuureducatie in het onderwijs en het inzetten van cultuur bij maatschappelijke onderwerpen zoals bestrijden van eenzaamheid. Er is sinds 2017 veel gebeurd en het is tijd om samen de volgende stap te bepalen! In deze sessie word je geïnformeerd over de resultaten van de afgelopen jaren en kun je meedenken over het vervolg.

AANMELDEN Aanmelden kan door een mail aan cultuurmakelaar@aandeslinger.nl , men stuurt dan een linkje om de vergadering bij te wonen. 

advertentie
advertentie