Afbeelding
CineLounge

Actie CineLounge voor Oekraïne met film The Guide

27 maart 2022 om 17:45 Film

HOUTEN Bij CineLounge wordt er vanaf donderdag een actie gehouden voor Oekraïne in combinatie met de film The Guide: 100% van de opbrengst gaat naar Oekraïne.

De 10-jarige Peter is een jongen die, in de vroege jaren dertig, midden in het turbulente Sovjet-Oekraïne leeft. Zijn vader, een Amerikaanse ingenieur, wordt vermoord voor het verkrijgen van geheime documenten over de onderdrukking, die Peter nu verstopt in zijn boek. De jongen vlucht voor de politie met een blinde kobzar (Oekraïense volkszanger), Ivan Kocherga.

Ivan doet er alles aan om zijn jonge gids te helpen opgroeien en te overleven met een vriendelijke en heldere ziel die niet zal verharden door wat zijn ogen allemaal hebben gezien. Hij vertelt zijn jonge gids uitgebreide verhalen die hem doen geloven dat er een andere realiteit kan zijn dan wat hij om zich heen ziet. De kijker wordt uitgedaagd om toe te geven dat de blinde kobzar de wereld misschien helderder ziet dan degenen met perfecte ogen.

,,Deze prachtige film is helaas nooit in Nederland uitgebracht. Gezien de ellendige situatie, die opnieuw de Oekraïense bevolking ernstig treft, is dit een goed moment om deze film nu alsnog uit te brengen in Nederland. Natuurlijk met als doel zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Giro 555 ten gunste van de Oekraïense bevolking”, aldus het bestuur van CineLounge.

De volledige opbrengst wordt door de bioscopen die meedraaien overgemaakt op giro555.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie