Juup, Onno en dochter Jasmijn zijn enthousiaste deelnemers aan de Santa Run.
Juup, Onno en dochter Jasmijn zijn enthousiaste deelnemers aan de Santa Run. Juup Laarman

Kerstmannen gezocht voor Santa Run Houten

27 november 2022 om 19:40 Evenementen


HOUTEN Op 17 december vindt weer de Houtense Santa Run plaats. Tijdens deze loop worden door in kersttenue gestoken lopers meer dan 500 kerstpakketten bezorgd bij mensen die dat op een of andere manier verdienen. Wie zelf een kerstpakket wil bezorgen of dat wil uitbesteden aan een gastloper kan dat voor elkaar krijgen door contact op te nemen met de organisatie.

De Santa Run wordt voor Houten georganiseerd door de twee Rotary Clubs van Houten: Rotary Club Houten en Rotary Club Houten Castellum. Een kernteam van 5 mensen aangevuld met meer dan 30 vrijwilligers draagt er zorg voor dat de Santa Run vlekkeloos verloopt en een gezellig spektakel oplevert. Voorzitter van de organisatie is dit jaar Onno Laarman.

VOORZITTER Laarman: ,,Ik draai inmiddels al meerdere jaren mee in het team. Ik heb me voorheen bezig gehouden met communicatie en logistiek. Als voorzitter ben ik aanspreekpunt aangaande alle zaken die de Santa Run betreffen.”

WERKWIJZE ,,De Santa Run is een leuk evenement voor en door Houtenaren. Mensen die vinden dat iemand een kerstpakket verdient kunnen een doos bij ons kopen voor €10,- en die verkleed als kerstman of -vrouw bij die persoon bezorgen of tegen meerprijs van €5,- laten bezorgen. Het kostuum is bij de prijs inbegrepen en wordt door ons meegeleverd. We hanteren momenteel 2 uitlooppunten: Castellum en ‘t Rond. Er zijn vele redenen om iemand een doos te gunnen. Het kan zijn dat iemand hem verdient omdat hij/zij een bijzondere prestatie heeft geleverd, of omdat iemand ziek is en je een hart onder de riem wilt steken. Maar het kan ook zijn dat je iemand gewoon erg leuk vindt en wil verrassen met een kerstpakket.”

Er zijn vele redenen om iemand een doos te gunnen.

INHOUD ,,Dozen kunnen van elkaar verschillen qua inhoud. Wat er precies in zit kan ik dus niet aangeven. Wel dat de inhoud veel meer waard is dan de €10,- die we daar voor vragen. De inhoud wordt gesponsord door lokale ondernemers.”

OPBRENGST ,,De opbrengst van de Santa Run doneren we zoals ieder jaar aan een goed doel. Vorig jaar was dat de nierstichting en dit jaar EpilepsieNL. We kozen hiervoor omdat epilepsie direct meer dan 200.000 levens raakt en indirect meer dan een miljoen mensen. Bovendien bevindt het kantoor van EpilepsieNL zich in Houten op de Molenzoom.”

MEEDOEN ,,Meelopen met de Santa Run geeft veel voldoening en is bijzonder leuk. Je haalt je doos op op het afgiftepunt en loopt dan in je eigen tempo naar het huis van de beoogde ontvanger. Van mijn gezin loop ik zelf mee, mijn vrouw Juup en onze dochter Jasmijn. Het is een vrolijke bedoening wanneer op 17 december tussen 11.00 en 14.00 uur de kerstmannen en - vrouwen uitlopen om hun pakketjes te gaan bezorgen. Voor wie zelf niet kan of wil lopen kunnen we een gastloper inzetten. Dit wordt dit jaar verzorgd door spelers van volleybalvereniging Taurus en leden van de Scouting. Voor deze service ontvangen zij een kleine vergoeding waarmee ze de clubkas kunnen spekken.” Voor meer informatie en om zich op te geven: zie https://www.santarunhouten.nl.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie