De Handbalvereniging Houten klaar voor de start.
De Handbalvereniging Houten klaar voor de start. Manon Munnix

Koude en natte vierde editie Houtense Santa Run

14 december 2019 om 19:06 Evenementen

HOUTEN Ondanks de regen en wind was de Rotary Santa Run 2019 een succes. Het slechte weer stopte de honderden deelnemers niet om alsnog stralend over de finish te komen en een mooi bedrag op te halen voor het goede doel. De totale opbrengst van de run is 26.020 euro, met uitzondering van de opbrengst van sportclubs. Deze zullen dit weekend nog geld inzamelen voor de goede doelen.

Om kwart voor drie begon de warming-up. Terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam werd er door de deelnemers lekker meegedanst. Vlak daarna begon het aftellen en klonk het startschot. De start en de finish van de loop waren allebei in het Rond. De deelnemers konden kiezen voor één ronde van 3,2 kilometer, of twee rondes van 6,4 kilometer. De deelnemers ontvingen bij de finish een medaille, een gevulde kerstsok en een lekkere kop warme chocolademelk met slagroom. Ook mochten ze gratis schaatsen, waardoor de schaatsbaan langzaam rood kleurde met schaatsende Santa Run deelnemers.

Niet kort nadat de laatste deelnemer binnen kwam, werden de cheques uitgereikt. De eerste cheque was voor de Nierstichting. Zij mochten 4.000 euro in ontvangst nemen, waarmee ze de ontwikkeling van de draagbare kunstnier willen voortzetten. ,,We hebben vandaag weer hele grote stappen gemaakt om de draagbare kunstnier voort te zetten", aldus de vertegenwoordiger van de Nierstichting. Daarna nam de Stichting Leergeld Houten een cheque in ontvangst. De opbrengst voor dit goede doel was 5.000 euro en gaat naar ondersteuning Houtense kinderen uit gezinnen met een smalle beurs. ,,Stichting leergeld zorgt ervoor dat alle kinderen mee kunnen lopen en kunnen sporten, naar muziekles kunnen, een laptop krijgen als ze naar de middelbare school gaan of gewoon een fiets. Houten heeft 700 kinderen waarvoor dit niet vanzelfsprekend is. Dus hiermee kunnen we echt heel veel fietsen kopen en daar zijn we heel dankbaar voor."

Voor de schaatsbaan is het meeste geld opgehaald, met maar liefst 12.500 euro. De sportclubs hadden tot nog toe 1020 euro opgehaald, maar zullen dit weekend nog door gaan met het inzamelen van geld. Al met al was deze koude vierde editie van de Santa Run een succes en kan er weer worden uitgekeken naar de eerste jubileum editie.

Afbeelding
Ook voor groepen
Splitsing 1 of 2 rondjes
Start
Finish gehaald, medaille gekregen
Fun Run voor iedereen
Ja, ....
Plezier
Jong en ouder
Start Santa Run Houten 2019
Start Santa Run 2019
advertentie
advertentie