Prinses Maria, Adjudant Mark en leden van de raad reden op de voorste wagen.
Prinses Maria, Adjudant Mark en leden van de raad reden op de voorste wagen. Irene van Valen

Carnaval ‘t Goy: Muziek, kleur en lachende mensen vullen het dorp

11 februari 2024 om 17:10 Evenementen

’T GOY Kleur, muziek en vooral lachende gezichten vulden 11 februari de straten van ‘t Goy. Het geluid van carnavalsmuziek was van verre te horen. Van jong tot oud en iedereen daartussenin liep uit om samen te zijn op deze laatste carnavalsdag van het dorp. 

Irene van Valen

Vanaf verschillende plekken op de route zwaaiden dorpsgenoten, hun buren, vrienden en familieleden toe. Ook mensen van buiten het Goy bezochten al of niet verkleed de optocht. Tourfietsers die nietsvermoedend ‘t Goy inreden en de carnavalsstoet zagen, besloten af te stappen en fietsten na het voorbijgaan van de stoet weer verder. De praalwagens deinden onder het ritme van de dansende aanwezigen en aan de kant van de weg dansten toeschouwers mee. 

De juryleden bewonderden alle wagens om te bepalen welke dit jaar de mooiste was. Een van hen zei: ,,We hebben opnieuw de zware taak om de mooiste wagen te kiezen, maar wie Mooi ‘t Goy sponsort krijgt sowieso een puntje extra.” Hij knipoogt erbij. ,,Na de optocht volgt een feest tot 20.00 uur. Daarna keert de rust weer terug en kijken we terug op een mooi feest”, zegt dorpsgenoot Henk.

Kleur, dans en vrolijkheid vulde de straten
Iedereen liep uit en begroette elkaar voor de carnavalsoptocht in 't Goy
De laatsten in de stoet 'Het Perfecte Plaatje' kwamen er openlijk voor uit de AVG te negeren en schoten vele plaatjes
De kippen van schietclub 'Schiet Altijd Raak' knipoogden naar de buur die in de appgroep regelmatig appt: de kippen zijn weer los. Hier waren ze dus.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie