Afbeelding
DH

Eerste Energiefestival Houten

Duurzaamheid

HOUTEN Van vrijdag 28 oktober tot en met zondag 6 november is de eerste editie van Energiefestival Houten.

De hoge gasprijzen, de aardbevingen in Groningen, de bosbranden in Europa en de aanhoudende oorlog in Oekraïne: energie besparen wordt steeds relevanter voor iedereen. Of je het nou doet voor het klimaat of voor je portemonnee. Laat je tijdens het Energiefestival Houten inspireren en enthousiasmeren om energie te besparen.

Nog nooit was energie besparen zo relevant als de dag van vandaag. Denk aan kleine energiebesparende acties, zoals gloeilampen vervangen door ledlampen of een warme trui verkiezen boven de verwarming. Of juist grotere acties, zoals het plaatsen van extra isolatie of het aanschaffen van zonnepanelen. 

KLIMAATKERMIS

De eerste editie van Energiefestival Houten omvat een divers programma met verschillende activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een lezing over de energietransitie, een inspiratiefietstocht voor ondernemers, een rondleiding in de Ecowijk Mandora of een informatieavond over het verduurzamen van je huis. Maar ook: Opening met KlimaatKermis en lampionnenoptocht op zaterdag 29 oktober op het Rond.

Wil jij aan de slag met het besparen van energie, bijvoorbeeld door het verduurzamen van je huis? Kom dan naar de Energiemarkt op donderdag 3 november van 19.00 tot 21.00 uur in het gemeentehuis. 

PROGRAMMA

Kijk voor het volledige programma op www.duurzaamhouten.nl/energiefestival. Bijna alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Het Energiefestival Houten wordt georganiseerd door verschillende (vrijwilligers)organisaties, die zich allemaal op hun eigen wijze inzetten voor een energieneutraal Houten.

advertentie
advertentie