Romeo geniet van alle aandacht
Romeo geniet van alle aandacht Dierenambulance Heuvelrug

Kat Romeo na 9 jaar weer thuis bij baasje in Houten

Dieren

HOUTEN Een bijzonder verhaal van de Dierenambulance de Heuvelrug. Een kat die al 9 jaar geleden in Houten als vermist werd opgegeven, kon weer herrenigd worden met zijn baasje.

Bij de Dierenambulance kwam op Tweede Paasdag een melding binnen van een gevonden kat in de tuin bij iemand in Houten-Zuid. De kat was in een zeer slechte conditie. ,,Zoals gebruikelijk keken we snel of de gevonden kat gechipt was, zodat er mogelijk een eigenaar te achterhalen was. Het dier bleek gechipt en als vermist opgegeven. De eerste belletjes naar het opgegeven nummer gaven geen gehoor."

Omdat het beestje in een zeer slechte conditie was, werd het naar het dierenziekenhuis Evidensia in Nieuwegein gebracht. Er volgde een onderzoek en drie opnamedagen in het dierenziekenhuis.

In de tijd dat Romeo, zo bleek de kat te heten, opgenomen was, ging de zoektocht verder. ,,Bij AMIVEDI bleek de kat niet bekend te zijn, maar met het chipnummer kon de Nationale Databank Gezelschapsdieren (NDG) wel meer informatie vinden. Na veel speurwerk en een aantal telefoontjes later, vonden we een adres! En wat bleek? De in Houten-Zuid gevonden Romeo kwam inderdaad uit Houten, maar hij was al 9 jaar vermist. In 2011 was de kat kwijtgeraakt en ondanks posters, de inzet van AMIVEDI en het opgeven van Romeo als vermist bij de NDG was hij spoorloos gebleven. Tot nu!"

Na de drie dagen in het dierenziekenhuis kon Romeo verder herstellen in het dierenasiel. Voor de zekerheid reed de dierenambulance nog even langs bij het adres in Houten. En wat bleek: een compleet verbouwereerd gezin had inderdaad in 2011 hun kat als vermist opgegeven. Romeo moet nog even op de kattenbak bijkomen van alle avonturen. Zijn familie en hij genieten inmiddels weer volop van elkaars gezelschap. Romeo geniet weer volop van alle aandacht en knapt rustig op. "Het mooiste paascadeau ooit!"

advertentie
advertentie