Afbeelding
Annette Stolk

Steun in de rug voor Houtense horeca

4 februari 2022 om 14:55 Corona

HOUTEN In de gemeenteraadsvergadering van 3 februari heeft een ruime meerderheid van de raad besloten om horecaondernemers een steuntje in de rug te geven in deze voor hen moeilijke en onzekere tijden. De motie was een initiatief van HoutenAnders! en D66.

Annette Stolk – de Vries

Dankzij deze motie hoeven horecaondernemers dit jaar geen leges te betalen voor hun terrassen. Bovendien zal de gemeente geen kosten in rekening brengen voor initiatieven en evenementen en krijgt de horeca ruimte voor uitbreiding en verruiming van de (winter)terrassen.

SCHRIJNEND Tijdens gesprekken met horecaondernemers werd de afgelopen weken duidelijk hoe schrijnend en onzeker de situatie voor hen is. De inkomsten zijn laag, de kosten lopen door en steunmaatregelen zijn veelal niet toereikend. Jaap Staman( D66): ,,Deze motie is bedoeld als steuntje in de rug voor onze horecaondernemers.”

ANDERE SECTOREN Evenals diverse andere partijen benadrukte Wayne Wilson(HA!) ook andere noodlijdende sectoren in deze lastige tijd te willen steunen. Dit punt was precies de reden waarom alleen de fractie van GroenLinks (met uitzondering van Marja Damman) tegen de motie stemde. David Jimmink (GroenLinks): ,,We pikken er met deze motie slechts één sector uit en andere sectoren die het lastig hebben niet. Wij willen breder kijken dan alleen de horeca.” Het vooraf kwijtschelden van leges in plaats van achteraf vond hij ook geen goede ontwikkeling. Bovendien is GroenLinks geen voorstander van winterterrassen, zo liet hij weten.

advertentie
advertentie