Het Kruispunt gaat door huisartsen van medisch centrum Hofspoor gebruikt worden als locatie om te vaccineren.
Het Kruispunt gaat door huisartsen van medisch centrum Hofspoor gebruikt worden als locatie om te vaccineren. TS

Vaccinatie Houten uitgesteld door onduidelijkheid vaccin van AstraZeneca

15 maart 2021 om 12:46 Corona Corona in Kromme Rijnstreek

HOUTEN Huisartsen in Houten zouden vrijdag starten met het vaccineren van mensen van 63 en 64 jaar, mensen met zwaar overgewicht en mensen met het syndroom van Down die niet in een instelling wonen. Deze stap is nu vertraagd, door het stopzetten van vaccineren met AstraZeneca. 

door Agnes Corbeij

Ieder medisch centrum regelt dit zelf. De huisartsen van het Medisch Centrum Hofspoor in Houten heeft vorige week vaccins kunnen bestellen voor de genoemde doelgroepen. Deze mensen zouden via hun huisarts een uitnodiging ontvangen. Medisch Centrum Hofspoor gaat gebruik maken van Het Kruispunt, het naastliggende gebouw van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt. 

Ook in Schalkwijk gaat gebruik gemaakt worden van de kerk naast het medisch centrum. Medisch Centrum Dorp, Leebrug en Molenzoom organiseren het binnen hun eigen centrumgebouwen. De reden dat de vaccinaties niet overal gewoon in het medisch centrum plaatsvinden, is dat er meer ruimte nodig is dan bij een normale griepprik. Omdat de mogelijkheid bestaat op een acute allergische reactie, wordt iedereen die gevaccineerd is een kwartier lang geobserveerd, uiteraard op afstand van elkaar.

Wanneer de vaccinaties nu wel starten, is nog niet bekend. 

advertentie
advertentie