PCB het Mozaïek in Tull en 't Waal
PCB het Mozaïek in Tull en 't Waal Ingret van der Eijk Panhuis

Mozaïek Tull en ‘t Waal dicht, twee leerkrachten besmet

7 december 2020 om 12:46 Corona

TULL EN ‘t WAAL PC Basisschool het Mozaïek in Tull en ‘t Waal is sinds donderdag gesloten, omdat er twee leerkrachten besmet zijn met het coronavirus. Twee invallers sturen vond de school niet verantwoord, in verband met de veiligheid van de kinderen. 

door Agnes Corbeij

Het was extra vervelend voor de kinderen, omdat vrijdag Sinterklaas naar de school zou komen. Daar leven de jonge kinderen altijd dagen, zo niet weken, naartoe, en dat ging nu niet door. Maar de Sint liet zich niet zomaar aan de kant zetten, hij deed samen met Hoofdpiet een ronde door het dorp en kwam bij de meeste kinderen thuis een cadeautje afgeven.

KLEINE SCHOOL Op het Mozaïek in Tull en ‘t Waal zitten maar 25 kinderen, deze zomer werd bekend dat er op het nippertje genoeg kinderen waren om weer drie jaar open te blijven. Op de school werken dan ook maar vier leerkrachten, waarvan twee de meeste uren draaien. Die twee leerkrachten bleken vorige week besmet met het coronavirus. Werken met alleen invallers is geen goede optie, aldus het bestuur.

Harry de Vink, voorzitter van de college van bestuur van de overkoepelende stichting Fluenta: ,,We hadden één invaller kunnen krijgen, dan had de helft van de kinderen naar school gekund. Hier hebben we niet voor gekozen, omdat dit niet goed is voor de veiligheid van de kinderen, dat er op de hele school geen enkele vertrouwde leerkracht is.”

BEZORGD Daarop werd besloten de school te sluiten. De kinderen krijgen sinds donderdag digitaal les. De ouders reageerden positief op dit besluit, aldus directeur Chris Roseboom. ,,Veel ouders waren al bezorgd toen bleek dat de leerkrachten besmet waren. De GGD adviseert om kinderen die bij iemand met corona in de buurt geweest zijn goed in de gaten te houden en bij klachten te laten testen. De meeste ouders zijn daarom wel blij dat school nu deze keuze maakt.”

Beide leerkrachten zitten thuis in quarantaine. Geen van beiden wonen zij in Tull en ‘t Waal. Waar zij het virus hebben opgelopen, is bij De Vink en Roseboom niet bekend. Hoe lang de school dicht blijft ook niet precies. De Vink: ,,Zodra een van beide leerkrachten weer beter is, willen we de school weer openen. Met een invaller erbij, kunnen alle leerlingen dan weer naar school. We hopen dat we volgende week weer open kunnen gaan.”  

Roseboom is ook directeur van de andere locatie van het Mozaïek, in Houten. Daar zijn geen leerkrachten ziek. Roseboom: ,,We hebben wel leerkrachten die zich hebben laten testen en daardoor tijdelijk thuis waren, maar gelukkig was de uitslag altijd negatief.”

advertentie
advertentie