Afbeelding
Bibliotheek Lek en IJssel

Bibliotheek gaat dicht, AfhaalBieb Houten-Cenrtrum weer open

4 november 2020 om 19:56 Corona Corona in Kromme Rijnstreek

HOUTEN Als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen gaan de bibliotheken vanaf donderdag 5 november tijdelijk dicht. Maar online blijft de Bibliotheek open. Daarnaast wordt de AfhaalBieb in Houten-Centrum weer opgestart. Vanaf maandag 9 november kunnen er papieren boeken afgehaald worden. 

Als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen zijn alle bibliotheekvestigingen naar verwachting tot en met zaterdag 21 november gesloten. ,,We vinden het jammer dat we onze deuren moeten sluiten, maar gezondheid gaat boven alles. We volgen hierin uiteraard de landelijke richtlijnen”, aldus Gert Staal, directeur bestuurder van Bibliotheek Lek & IJssel.

Gelukkig is de Online Bibliotheek (www.onlinebibliotheek.nl) altijd open. Daar zijn tienduizenden e-books en duizenden luisterboeken te leen.


AFHAALBIEB Voor ouderen, kinderen en mensen die digitaal minder vaardig zijn, gaat de AfhaalBieb in Houten-Centrum weer open. Vanaf zaterdag 7 november is het mogelijk om vooraf bestelde boeken op te halen.

Leden van de Bibliotheek kunnen op de website 5 boeken bestellen. Het bestelformulier is op de website beschikbaar. Iedereen die vóór 12 uur in de middag het formulier instuurt, kan de volgende dag tussen 10.00 uur en 14.00 uur zijn boeken ophalen. De AfhaalBieb is maandag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur geopend.

ACTIVITEITEN Alle activiteiten in de vestigingen zijn geannuleerd. De taalactiviteiten voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal worden waar mogelijk online voortgezet. Ook bezoeken aan scholen om taalontwikkeling en het lezen te bevorderen, gaan in overleg met het onderwijs door.

Uiteraard worden alle veiligheids- en hygiënevoorschriften van de overheid en het RIVM in acht genomen. Zo wordt de gezondheid van zowel bezoekers als van medewerkers en vrijwilligers gewaarborgd. Kijk voor de actuele richtlijnen op de website: www.bibliotheeklekijssel.nl

Kijk op de website: www.bibliotheeklekijssel.nl/afhaalbieb

advertentie
advertentie