De Friet-Fabriek steekt bewoners Loericker Stee hart onder de riem na oproep van Chalana Spee
De Friet-Fabriek steekt bewoners Loericker Stee hart onder de riem na oproep van Chalana Spee Irene van Valen

Hart onder de riem voor bewoners Loericker Stee na oproep

29 oktober 2020 om 13:57 Corona

HOUTEN  Deze week kwam het bericht dat het coronavirus hard heeft toegeslagen in de Loericker Stee. Veel inwoners van Houten leven mee. Chalana Spee plaatste een oproep op Facebook waarin zij mensen vroeg om kaarten, tekeningen, bloemen of andere verrassingen te sturen naar de mensen in De Loericker Stee. Ze wilde hiermee de mensen een hart onder de riem steken. Gordi Nap en Fabian van Elst lazen deze oproep en bedachten al snel dat zij met hun patatkraam De Friet-Fabriek op het plein patat konden bakken voor de mensen binnen. Het is niet de eerste keer dat Nap een actie opzet om mensen die lijden door de coronacrisis een hart onder de riem te steken. Hij spreekt hiermee zijn grote waardering uit voor de mensen in de zorg. Rond Pasen bedacht hij de foto actie van FotoboothFabriek. Allemaal belangeloos.

De reden dat Nap bij de Loericker Stee gratis patat uitdeelt heeft ook te maken met het feit dat zijn overgrootoma hier 15 jaar geleden woonde. Toen hij zijn familie van zijn plan vertelde waren ze geëmotioneerd. Ook van Elst zei dat zijn familie geraakt was, zoals ook Chalana zelf.

Op het moment van de foto komt de kok naar buiten en geeft een bestelling door. De mensen van de zorg nemen in de Loericker Stee de bestellingen van de bewoners op. De bestellingen worden doorgegeven aan de kok die het weer doorgeeft aan Nap. 

Wat voor Nap het belangrijkste is als ondernemer, is creatief om te gaan in en met deze tijd en te bedenken wat je kunt doen zodat anderen zich gezien en gewaardeerd voelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie