Afbeelding
MARJOLEIN THIJSE

Vakantie voorbij!

Lokaal/Column

Wat een mooie start voor een nieuwe burgemeester, zo aan het begin van de zomervakantie. Alle vergaderingen stoppen, veel mensen gaan op vakantie om hun accu weer op te laden of blijven in en rond het eigen huis om al die klussen die zijn blijven liggen nu eens echt aan te pakken. Maar vooral toch om gewoon even te genieten van de welverdiende rust. Dat geldt voor alle kinderen en volwassenen.

Mij, als nieuwe burgemeester van Houten, gaf het de mogelijkheid om niet alleen binnen het gemeentehuis met mensen kennis te maken, maar zeker ook daarbuiten. En wat is Houten verrassend groen, goed bereikbaar, schoon, opgeruimd met alle ruimte voor de fiets!

Nog meer ben ik onder de indruk van uw bereidheid om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Dat heeft me echt volkomen verrast. Overal waar ik ga, kom ik u als vrijwilliger tegen. En wat een gastvrijheid en enthousiasme ontmoet ik – ontzettend leuk en een geweldige bron van energie.

Het is heel fijn om te zien hoe vele bewoners zich inzetten voor een mooier en beter Houten. Deze gemeente ziet er goed uit en samen zijn we die gemeente. Dat vraagt wel om 'onderhoud'. Daarom kijken we om ons heen, helpen we waar we kunnen en houden we mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, een beetje in de gaten. Daar gaan we wat mij betreft allemaal mee door.

Zonder andere festivals, vrijwilligersprojecten, Tours, feestjes, steunpunten en activiteiten tekort te willen doen, maar wat héb ik genoten van het Fladderen afgelopen week. Wat een plezier voor zoveel kinderen en wat genoten ze ervan.

Fladderen is weer achter de rug. En dat betekent dat de schoolvakantie voorbij is en kinderen weer naar school gaan. Let u daar op als u met de auto de weg opgaat!

Graag kom ik u tegen tijdens mijn kennismakingsronde door de gemeente. Daar ga ik de komende maanden gewoon mee door!

Gilbert Isabella, burgemeester

advertentie