Blik op een van de tafels en de hoeveelheid speelgoed dat erop en omheen ligt.
Blik op een van de tafels en de hoeveelheid speelgoed dat erop en omheen ligt. Rene van den Brandt

Zoek bij Recycle Sint Houten een cadeau uit, want voor een kind is tweedehands als nieuw

28 oktober 2023 om 10:25 Activiteiten Tips van de redactie

HOUTEN Voor een kind is tweedehands speelgoed nieuw speelgoed. Daarom kan alles waar je kind niet meer mee speelt, boeken die uitgelezen zijn en puzzels die al te vaak gelegd zijn naar de Recycle Sint. Je kunt er een ander kind blij mee maken. 

Irene van Valen

Marijke van Tiggelen en Juultje Hulst vertellen over het werk van Recycle Sint. Zij zijn samen met Maria van der Veen de drijvende krachten hierachter. Recycle Sint is voor iedereen die op een duurzame manier speelgoed wil hergebruiken. Het biedt mensen met een kleine portemonnee de kans om hun kinderen met Sinterklaas of Kerst een cadeau te geven en mensen met een goed inkomen de kans om verantwoord en goed speelgoed te hergebruiken.

NIEUW

,,Wij vinden het belangrijk dat iedereen een kans krijgt iets leuks voor de kinderen mee te nemen. Sommige mensen nemen veel mee, andere zijn al tevreden met één ding. Onze stelregel is: laat speelgoed achter voor een ander. Er is genoeg voor iedereen. Niemand hoeft zich te schamen, want iedereen komt voor tweedehands speelgoed”, zegt Juultje. Ze vervolgt: ,,Ik word blij van tweedehands spullen. Waar volwassenen kieskeurig kunnen zijn, is voor kinderen tweedehands speelgoed als nieuw, zij zien geen verschil. Ook met een klein budget vind je hier mogelijk die gewenste pop.”

VERRASSING

Zowel Marijke als Juultje zien speelgoed dat het ene jaar is meegenomen een jaar later terugkomt. ,,Dat zien we graag. Zo wordt het derde-, vierde- of vijfde hands. Goed speelgoed blijft goed en een ander geniet daarvan”, vertelt Marijke. Vorig jaar werd ze verrast met lekkere producten voor alleenstaande moeders, zoals doucheproducten, cosmetica, boeken en chocola. ,,Wij vormden er pakketjes van en boden die aan als verwennerij voor hen”, zegt Marijke. Ze erkent dat Recycle Sint dit jaar vroeg is: ,,Voordeel daarvan is dat mensen die bij ons slagen voor een leuk cadeau, het niet in de winkel hoeven te kopen. Dan hoeft het dus niet meer aangeschaft te worden. Handig als je dat op tijd al weet.”

INLEVEREN

Inleveren kan van donderdag 2 tot en met dinsdag 7 november: speelgoed, puzzels, spelletjes, boeken, DVD, cd’s en andere spullen die geschikt zijn voor kinderen vanaf twee jaar. Je kunt het, verpakt in dozen, kratten of (vuilnis)zakken, achterlaten onder de kap aan de Notengaarde 3. Je kunt de hele dag en zonder afspraak de spullen neerleggen. De bewoners zetten het binnen. ,,Omdat we ieder jaar meer krijgen, willen we geen knuffels en babyspullen meer. Zwangere vrouwen en ouders met baby’s komen namelijk niet”, stelt Marijke. ,,Woensdag 8 november van 09.00-14.00 uur controleren en sorteren we het speelgoed en geven het op categorie een plek aan de tafels, op de grond of in kratten. Op vrijdag hebben we hulp nodig bij het opruimen en om wat over is weg te brengen naar goede doelen. Wil je van 10.30-12.00 uur helpen, meldt u dan aan via recyclesinthouten@gmail.com.

Laat speelgoed achter voor een ander.  Er is genoeg voor iedereen.

UITZOEKEN

Je bent welkom op donderdag 9 november van 19.00-21.00 uur om speelgoed voor je kind(eren) uit te zoeken. Voor wie ‘s avonds niet kan, is er vrijdag 10 november van 9.00-10.30 uur een nieuwe kans. Kom niet te vroeg, want de drukte binnen wordt beperkt. Bij regen schuil je onder de kap. Kom binnen via de hooiberg en verlaat het gebouw via de zijdeur. Per gezin mag één persoon naar binnen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie