Kom speelgoed ruilen bij recycle Sint
Kom speelgoed ruilen bij recycle Sint Joni Israeli - Recycle Sint

Voor iedere kind een Sinterklaascadeau

10 november 2019 om 15:33 Overig

HOUTEN Ervaart u stress bij het zoeken naar een geschikt cadeau voor uw kind? Twijfelt u erover wat het mag kosten? Misschien heeft u het geld niet om iets te kopen of vraagt u zich af of het wel van deze tijd is om nieuwe spullen te kopen. Twee Houtense stichtingen denken met u mee.

 door Irene van Valen

TWEEDE LEVEN Gelukkig kunt u speelgoed dat goed, schoon en compleet is een tweede leven gunnen. U kunt er een ander kind blij mee maken, door het in te leveren bij de Recycle Sint. ,,Vorig jaar ontmoette ik een moeder. Ze zag iets dat perfect was voor haar kind, maar had niets om te ruilen. Ik drukte haar op het hart het mee te nemen, want liever haar kind blij, dan het na afloop af te geven bij de Kringloop. Mensen gooien veel speelgoed weg, soms zelfs als er amper mee gespeeld is", legt Marijke van Tiggelen uit. Marijke is organisator van Recycle Sint en werkt voor Buurtgezinnen in Houten.

RUILEN U kunt speelgoed inleveren bij boerderij Nieuwoord, Notengaarde 3 op donderdag 14 november tussen 10.00-12.00 uur en van 19.00–19.30 uur. Iets te drinken en wat lekkers staan klaar. Vanaf 19.45 uur begint het ruilen. Wie donderdagavond verhinderd is kan op vrijdag 16 november ruilen tussen 10.00-11.30 uur.

STICHTING HOUTENS HULP PIETEJE Houtens Hulp Pietje is een organisatie die vindt dat ieder kind het verdient om van Sinterklaas een nieuw ingepakt cadeautje te krijgen. ,,Onze aandacht ligt bij kinderen van ouders die het niet breed hebben. Wij krijgen via de voedselbank een lijst waarop alleen de hoeveelheid jongens en meisjes en hun leeftijd staan, maar geen persoonlijke gegevens. Op die lijst staan jaarlijks ongeveer 60 kinderen", legt Vivian Batenburg uit, voorzitter van de stichting. Penningsmeester Olga Vis vertelt: ,,De kinderen mogen een verlanglijstje invullen die wij via de voedselbank terugkrijgen. Het is bijzonder om van geld van sponsors, cadeaus uit te zoeken en te bedenken dat we kinderen blij maken met iets nieuws, voor zichzelf. Wij gunnen deze kinderen bewust iets nieuws, want zij krijgen al zoveel tweedehands. We hoorden eens terug dat ouders zo blij waren voor hun kind, want het lag in bed met haar eigen nieuwe pop." Naast de cadeaus ter waarde van €20,- krijgt ieder betrokken gezin een gezelschapsspel. ,,Zo stimuleren we dat het gezin ook samen speelt", zegt Vivian. Wilt u bijdragen aan een cadeau van Houtens Hulp Pietje voor een kind, dan kunt u doneren op rekeningnummer NL27RABO0191906212 of via facebook: @hethoutenshulppietje door middel van een Tikkie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie