Het enthousiaste kernteam van Met je hart Houten
Het enthousiaste kernteam van Met je hart Houten Met je hart Houten

November ook in Houten ‘Eet met je hart’- maand

Activiteiten

HOUTEN November staat in het teken van de campagne ‘Eet met je hart Houten’. Ben je te gast bij één van de deelnemende restaurants in Houten? Dan word je gevraagd of je één euro of meer wil doneren. De opbrengst gaat naar ‘Met je hart Houten’. Een goed doel waarbij Houtense ouderen elkaar ontmoeten om samen te eten.

door Claudia Verbree

Restaurants die deelnemen, zijn onder andere het Eetatelier, Ming & Ming, Gewoon Anders, De Roskam en Brasserie & Zo. Je herkent deelname aan het kaartje op tafel of het staat aangegeven bij de kassa. 

In juli 2021 is Met je hart Houten gestart onder leiding van Natasja Teuben Naber en Liesbeth Smits. Met begeleiding van vrijwilligers bestaan er inmiddels zes stamtafels in Houten. 

STAMTAFELS Aan iedere tafel schuiven maandelijks ongeveer zes tot tien ouderen aan. Het doel van Met je hart Houten is het organiseren van ontmoetingen tussen met name alleenstaande ouderen. ,,Iedereen heeft daarin een andere behoefte en achtergrond”, vertelt Tineke van der Veer. Samen met Sabine Koppers, Natasja Teuben Naber en Liesbeth Smits vormt zij het kernteam van Met je hart Houten. 

,,Sommige ouderen zijn hun partner verloren, anderen zijn net in Houten gaan wonen en willen op een ontspannen en ongedwongen manier leeftijdgenoten ontmoeten. Anderen hebben een zieke of dementerende partner en willen er af en toe even uit om een ander gesprek te voeren.”

TEAM VRIJWILLIGERS De stamtafels komen maandelijks bijeen op een vaste stek. Iedere stamtafel heeft vaste vrijwilligers die ervoor zorgen dat alle stamtafelgasten zich op hun gemak voelen. ,,Het belangrijkste is dat iedereen zich welkom voelt.”

Meer info: met je hart/gemeenten/Houten 

advertentie
advertentie