Notaris Leskens
Notaris Leskens Archief BDU Media / Annette Stolk-de Vries

Thema-bijeenkomst Erfrecht en beschermingsmaatregelen

4 november 2022 om 08:22 Activiteiten

HOUTEN Op 15 november organiseren Belangenvereniging Sien en Steunpunt Mantelzorg Houten in samenwerking met notaris mevrouw mr. C. Leskens-Beugelink een bijeenkomst voor ouders en verwanten over Beschermingsmaatregelen en Erfrecht. 

Als je kind met een beperking meerderjarig wordt, ga je als ouder o.a. nadenken over beschermingsmaatregelen en erfrecht. Als je kind 18 jaar wordt is hij of zij juridisch handelingsbevoegd is, maar een jongere met een verstandelijke beperking kan niet altijd overwogen keuzes maken over financiën of over passende zorg. Hoe kan je hem of haar dan goed beschermen? Bewindvoering, mentorschap of curatele zijn mogelijke opties. Wat is het verschil en wanneer moet je de aanvraag bij de Kantonrechter starten? En hoe zit het als je kind een vanwege een erfenis een hoog eigen vermogen krijgt? Notaris mevrouw mr. C.C. (Clarine) Leskens-Beugelink uit Houten zal informatie geven over Erfrecht. Jolanda den Hartog, consulent bij Sien, vertelt over de verschillen tussen mentorschap, bewindvoering en curatele. Er is natuurlijk ook ruimte voor persoonlijke vragen. 

AANMELDEN De bijeenkomst wordt gehouden in het Huis van Houten (boven de bibliotheek aan het Onderdoor) en duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar jolanda@sien.nl

advertentie
advertentie