Actie voor Oekraïne
Actie voor Oekraïne De Fontein

Actie Oekraïne op De Fontein: ,,Wat ‘n actie!”

22 maart 2022 om 07:36 Activiteiten

HOUTEN Op woensdag 16 maart was er na schooltijd op basisschool de Fontein een kleedjes- en activiteitenmarkt. Alle kinderen hielpen mee om geld in te zamelen voor Oekraïne.

Op de activiteitenmarkt kon je je laten schminken, je nagels laten lakken, je haar laten invlechten, in een grabbeldoos grabbelen, terwijl je luisterde naar zelf gespeelde muziek door muzikale kinderen uit groep 8.

Iedereen die speelgoed of boeken te veel in huis had, kon dat meenemen naar de markt en het op een kleedje buiten in het zonnetje verkopen. Er waren ook heerlijke zelfgebakken koekjes, cakejes en limonade te koop. Verschillende groepen hadden prachtige zonnebloem schilderijen en kaarsjes gemaakt. Ouders, opa’s, oma’s, leerkrachten en vooral de kinderen konden zo hun steentje bijdragen voor mensen die in een verschrikkelijke oorlog zijn beland.

Op de Fontein werken we vanuit de principes van Covey: The Leader In Me. Op deze dag stond Gewoonte 5 centraal: Denk win-win. Want we hebben een prachtig bedrag opgehaald voor GIRO 555 en zelf ervaren dat we iets goeds kunnen bijdragen in een nare oorlog.

Uiteindelijk is er veel geld opgehaald: €1224,82! Knap gedaan!

Geschreven door Julia van Hoek & Norah Zaaijer, Groep 8 de Fontein

Afbeelding
advertentie
advertentie