CineLounge is weer open
CineLounge is weer open Jeroen van den Berg

CineLounge komt nóg gastvrijer uit de lockdown

Activiteiten

HOUTEN Al tijdens de persconferentie van dinsdag stond de telefoon roodgloeiend bij CineLounge, de bioscoop in Houten. Mensen willen graag weer naar de film. Door de lockdown is de bioscoop wel wat medewerkers verloren. Om nieuwe collega’s te vinden, organiseert CineLounge zaterdag een open dag voor geïnteresseerden. 

door Agnes Corbeij

Half december ging de bioscoop dicht, wegens de coronamaatregelen. Dat was niet voor het eerst sinds de coronacrisis. Toch heeft CineLounge ook deze lockdown nuttig besteed. Marketing manager Joop Hamers: ,,We hebben onze medewerkers extra trainingen gegeven rondom gastvrijheid. Dat is ons speerpunt als bioscoop.” 

GLAS WIJN Bijzonder bij CineLounge is dat er tijdens de film eten en drinken besteld kan worden door op een knop te drukken. Met extra trainingen is deze gastvrijheid nog verder verbeterd. ,,Wat moet je doen als je per ongeluk een glas wijn over een gast laat vallen, was een van de vragen. We geven gasten altijd een kaartje waarop staat dat de stomerijkosten voor ons zijn. Dat moeten de medewerkers dan wel weten natuurlijk.”


CineLounge is weer open - Jeroen van den Berg

Om de heropening te vieren, vraagt CineLounge extra aandacht voor het bestellen van een fles champagne bij het reserveren van de kaartjes. ,,Dit kan altijd al, maar nu wordt er meer gebruik van gemaakt. De fles staat klaar in de cooler bij aanvang van de film. Een fles wijn of fris bucket kan natuurlijk ook.”

MEDEWERKERS CineLounge heeft niemand hoeven ontslaan, maar door de lockdown zijn er wel medewerkers vertrokken. ,,We werken veel met jongeren en een aantal van hen is bijvoorbeeld bij de GGD gaan werken. Na iedere lockdown moeten we weer werven, dat is wel lastig.” Daarom heeft de bioscoop deze keer bedacht een open dag te houden voor geïnteresseerden. 

Deze wordt komende zaterdag gehouden. ,,Dan kunnen ze achter de schermen kijken van de bioscoop en we geven ook meteen een mini training biertje tappen en lopen met een dienblad. Dan weet de medewerker meteen wat het werk ongeveer inhoudt.”  


Cinelounge is weer open - Houtens Nieuws

advertentie