Vanity (teamleider nso Kids Lodge), kinderen van onze dagopvang en Paul Soeterbroek (BD-Totaal Organic Foodservice)
Vanity (teamleider nso Kids Lodge), kinderen van onze dagopvang en Paul Soeterbroek (BD-Totaal Organic Foodservice) KidsLOdge

Appels voor kinderen bij kinderopvang Kids Lodge

16 oktober 2021 om 16:32 Activiteiten

HOUTEN Donderdag 14 oktober was de Nationale groente- en fruitdag. 

Paul Soeterbroek van BD-Totaal Organic Foodservice uit Houten en William Pouw, biologisch fruitteler uit Schalkwijk hebben samen gezorgd voor 300 appels en appel/perensap voor de kinderen bij Kinderopvang Kids Lodge in Houten.

,,Kids Lodge heeft de certificeringen ‘Groene Kinderopvang’ en ‘Gezonde Kinderopvang’. Wij vinden het erg belangrijk om kinderen bewust te maken van gezonde keuzes en doen daarom graag mee aan dit leuke initiatie.” aldus Vanity, teamleider van de naschoolse opvang.

,,Onze biologische Elstar appels zijn met zorg geteeld op een rijke bodem zonder bestrijdingsmiddelen en zitten boordevol vitamines en mineralen. En jong geleerd is oud gedaan” volgens William.

Paul Soeterbroek  geeft aan: ,,We willen dat kinderen leren dat je kunt kiezen voor een gezonde duurzame snack, biologisch en van de fruitteler om de hoek.”

NATIONALE GROENTE- EN FRUITDAG Met deze feestdag worden groenten en fruit in het zonnetje gezet. Nederland heeft een overvloed aan heerlijke groenten en fruit te bieden. Het eten van groenten en fruit is een gezonde en duurzame keuze voor iedereen.

Het thema van dit jaar is ‘Ga voor kleur Break’ met daarbij de slogan ‘Snack met groenten en fruit je middagdip eruit!’.  ,,Dit tussendoormoment om 16:00 uur geeft ons de mogelijkheid om op een positieve en concrete manier kinderen te enthousiasmeren extra groenten en fruit te eten en zo  gemakkelijker aan hun dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te komen.”

advertentie
advertentie