Christie de Vrij is voorfietser van de regio

11 sep, 12:15 Mensen Zaterdagportret
Irene van Valen
Christie de Vrij aan de Bloesemtuin, waar niet alleen een fruitstalletje staat, maar mooie bloemen en deze bank de tuin sieren.
Christie de Vrij aan de Bloesemtuin, waar niet alleen een fruitstalletje staat, maar mooie bloemen en deze bank de tuin sieren.

HOUTEN Ze is graag onder de mensen, noemt zichzelf energiek, houdt ervan buiten te zijn en legt graag koppelingen tussen mensen. Dat laatste doet de 49-jarige eventmanager Christie de Vrij met veel plezier op beurzen en congressen en als voorfietser voor Fietsen voor mijn Eten (FvmE). We ontmoeten een vrouw die kiest voor haar hart en niet voor status.

Met twintig jaar werkervaring op het gebied van beurzen en congressen, koos Christie er zeven jaar geleden voor om alleen nog mee te werken aan thema’s die bijdragen aan een betere wereld. ,,Hierdoor houd ik plezier in mijn werk. Twee van die thema’s zijn zeewier en algen. Na jarenlange samenwerkingen, het zoeken van geschikte sprekers en door er veel over te lezen, interesseert deze materie me. Het wordt onze toekomst door dreigende voedselschaarste. Het is een lekker voedingsmiddel, een geschikte vervanger voor plastic en heeft goede eigenschappen voor cosmetica.”