In Houten zijn veel activiteiten tijdens de Week van de Eenzaamheid
In Houten zijn veel activiteiten tijdens de Week van de Eenzaamheid Eigen foto

Veel activiteiten in Houten tijdens Week tegen eenzaamheid

25 september 2021 om 10:03 Activiteiten

HOUTEN Van 30 september tot 7 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Eenzaamheid is van alle tijd, maar met de gevolgen van de corona-pandemie hebben veel mensen zich vaker alleen gevoeld.

In Houten zijn verschillende organisaties en bewonersinitiatieven die mensen met elkaar in contact brengen. Zo is er bijvoorbeeld ‘Met je Hart Houten’. Samen met lokale partners gaan ze de verbinding aan met ouderen uit Houten door het organiseren van waardevolle ontmoetingen met bijvoorbeeld ‘Stamtafels’ waar mensen eenmaal per maand samen eten in een lokaal restaurant. Zie ook https://www.metjehart.nl/gemeenten/houten/

Bij ‘van Houten&co’ kunnen mensen terecht voor veel verschillende diensten. Zo heeft Cursus&co weer een heel nieuw activiteitenprogramma samengesteld, variërend van bewegen tot samen koken en van kunst tot taal en cultuur en allerlei andere activiteiten. Voor jongeren is er bij ‘van Houten&co’ het project Join Us. Join us helpt jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten.  Maar ook op andere plekken worden activiteiten georganiseerd waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten. Aan de Slinger start bijvoorbeeld in oktober verschillende creatieve cursussen voor 65plussers. En ook op het gebied van bewegen zijn er laagdrempelige activiteiten waar ontmoeten centraal staat, bijvoorbeeld Koffieplus. Op de site van het Sportpunt vindt je veel activiteiten: En de Plusbus is weer van start gegaan met het organiseren van uitjes. 

Naast activiteiten zijn er ook de consulenten Welzijn waar iedereen terecht kan voor informatie en advies. En samen met het Centrum voor Levensvragen heeft ‘van Houten&co’ MOTTO opgezet. MOTTO staat voor Mooie Ontmoetingen Thuisbezoek Ouderen en draait om waardevolle ontmoetingen voor mensen die behoefte hebben aan een goed gesprek, een luisterend oor en persoonlijke aandacht. En om te zorgen dat mensen erop uit kunnen is er Automaatje er voor vervoer van ouderen  

Eenzaamheid is altijd een zingevingsvraag: het brengt je in contact met wat voor jou belangrijk is en wat je mist. Onder eenzaamheid ligt dus altijd een verlangen en dat is voor iedereen anders. Soms kan het helpen om gewoon eens te praten over dat verlangen zonder in oplossingen te denken. Dat kan lucht geven. En ruimte voor nieuwe gevoelens en nieuwe stappen wellicht. Heb je behoefte hierover te praten? Dan kun je contact opnemen met het Centrum voor Levensvragen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie