Enkele inwoners uit Houten willen een afdeling van Extinction Rebellion starten
Enkele inwoners uit Houten willen een afdeling van Extinction Rebellion starten Oscar Brak

Afdeling van Extinction Rebellion in Houten

Overig

HOUTEN  Renée Brabers, Jetske Goudswaard, Marieke Lampe, Frederike Gnoth en Aleid Groothoff willen in Houten met een aantal inwoners een afdeling van Extinction Rebellion starten. Extinction Rebellion (XR) is een wereldwijde organisatie die mensen bewust wil maken van de ernst van het klimaatprobleem.

De acties van XR kunnen wel burgerlijk ongehoorzaam zijn, maar altijd vreedzaam vanuit de overtuiging dat geweld niet helpt. Zolang de formatie duurt doet XR bijvoorbeeld mee aan een klimaat wake om continue onder de aandacht te brengen dat het klimaatprobleem in de komende regeerperiode eindelijk eens echt moet worden aangepakt. Met XR Houten willen zij zich focussen op lokale, opvallende, liefst ludieke acties waarmee ze de inwoners van Houten bewust willen maken hoe urgent het klimaatprobleem is. 


Tevens willen ze invloed uitoefenen op het beleid van de gemeente om ook lokale maatregelen te nemen die de CO2 uitstoot en de energieconsumptie verminderen en de transitie naar duurzame energie bevorderen. Voel jij ook de urgentie om iets te doen en niet alleen af te wachten? Sluit je dan bij aan. Mail: jvndrwerf@gmail.com of bel 06 132 572 98 

advertentie
advertentie