Afbeelding
Archief BDU Media

Schrijf mee tegen onrecht

28 november 2020 om 16:05 Activiteiten

HOUTEN Op donderdag 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, organiseert Amnesty Houten een digitale Write-for-Rights-actie met behulp van thuis-schrijfpakketten. De thuisschrijfpakketten zijn af te halen vanaf 04-12-2020 bij de Wereldwinkel op het Rond en bij de Hema in Houten Zuid. Het schrijven gebeurt dan tijdens een online-event, zodat we toch met elkaar verbonden zijn. 

Aanmelden is zeer eenvoudig op: writeforrights.houten@gmail.com. Vermeld je emailadres, dan ontvang je een link.

Voor wie wordt er geschreven? Bijvoorbeeld voor de jonge journalist Khaled Drareni uit Algerije. Hij werd veroordeeld omdat hij verslag deed van hard politieoptreden tegen vreedzame demonstranten. Hij belandde in de cel. 

En voor Jani Silva, zij wordt door onbekenden met de dood bedreigd omdat ze het opneemt voor honderden boeren in Putumayo in het Amazonegebied. Een oliemaatschappij verkreeg licentie om in het gebied olie te winnen en vervuilde de bodem en het drinkwater van de gemeenschap waardoor planten en dieren sterven. Ze wordt niet beschermd door de overheid. 

Naast deze twee mensen zijn er nog acht voor wie men gaat schrijvenn. Hun verhalen verschillen, maar gaan steeds over hetzelfde, over zaken die voor iedereen van belang zijn: we willen allemaal gerespecteerd worden, een plek hebben om te wonen en te werken, je te kunnen ontwikkelen en je kinderen groot te brengen. We willen allemaal beschermd zijn tegen bedreiging, geweld en vervuiling. We willen kunnen denken en zeggen wat we denken, zonder anderen daarmee te schaden. Dat zijn universele mensenrechten. Help mee die te verdedigen! Niet alleen in Nederland, maar overal. 

Op 8 december wordt in het kader van de rechten van de mens een film getoond in Theater Aan de Slinger: For Sama, het verslag van burgerjournalist Waad al-Kateab. Ze draagt de film op aan haar pasgeboren dochter om uit te leggen waarom ze uiteindelijk moesten vluchten. Een verhaal over de gevolgen van het Syrische conflict voor gewone mensen, die gewoon willen leven. Zoals iedereen. 

Start 20.30 uur. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. 

advertentie
advertentie